Nadivoko

Příprava: 135 min. Cena za 1 porci: 33 Kč

Suroviny na 4 porce:

● 4 díly králíka
● 4–6 cibulí

Na marinádu:

● 3 žloutky ● 1 lžič. cukru
● 2 lž. polévkového koření
● 2 lž. worcesteru ● 6 lž. oleje
● ½ lžič. mletého pepře
● 1 lžíce soli

Postup:

1. Na dno pekáče si nakrájíme 2–3 cibule na kolečka, na ni položíme díly králíka, nakrájíme zase 2–3 cibule na kolečka a zalijeme marinádou. Přikryjeme alobalem nebo poklicí a necháme 48 hodin naložené v lednici.

2. Poté pečeme pod alobalem asi hodinu, pak odkryjeme a pečeme, až králík zrůžoví. Podáváme s rýží. Kdo má rád, může si šťávu slít a mírně zahustit hladkou moukou. Takto upravené králičí maso můžeme podávat také se šťouchanými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden