Nadýchaná roláda

Suroviny:


  • 100g hladké mouky

  • 3 lžíce kukuřičného škrobu

  • 1 lžička kypřicího prášku

  • 3 vejce

  • 100 g krupicového cukru

  • máslo na vymazání


Na náplň:

  • 125 ml smetany ke šlehání

  •  30 g moučkového cukru

  • 300 g jahod


Postup:

Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C. V misce smícháme mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek.

V další míse ušleháme bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu všleháme cukr. Pak opatrně vmícháme žloutky a mouku se škrobem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a dáme na 8–10 minut péct.

Zatímco se roláda peče, namočíme čistou utěrku a důkladně ji vyždímáme. Hned po upečení ještě horký plát překlopíme na utěrku, sundáme pečicí papír, srolujeme a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme náplň. Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme cukr a ušleháme dotuha. Jahody nakrájíme na kousky a vmícháme je do šlehačky. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme ji náplní a znovu zatočíme. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem.

reklama
reklama

Komentáře