Nadýchané cuketové řezy s rozinkami

Díky své neutrální chuti můžete cuketu použít právě i do sladkých moučníků, kterým dodá příjemnou šťavnatost.


Ingredience:


400 g cukety


350 g polohrubé mouky


250 g cukru


3 vejce


1,5 balíčku prášku do pečiva


200 ml oleje


mletá skořice, kokos, oříšky, rozinky (nebo cokoli máte rádi v korpusu)


Postup:


Cuketu nastrouhejte najemno a nechte „vypotit“ asi 15 minut, pak z ní vymačkejte přebytečnou vodu. V misce si z bílků vyšlehejte tuhý sníh. V druhé míse utřete žlutky s cukrem a postupně přidejte olej, nastrouhanou cuketu a mouku promíchanou s práškem do pečiva a skořicí.


Následuje čas pro vaše laskominy – přidat můžete to, co máte rádi – rozinky, čokoládové pecičky aj. Skvěle chutná ale i jen tak. Do cuketového těsta velmi jemně všlehejte sníh z bílků.


Těsto nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy a posypejte ořechy a kokosem. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 40 minut.


Náš tip


Pokud na ukrojený kousek dezertu přidáte kopeček čerstvé šlechačky, určitě neuděláte chybu a hosty tím velmi potěšíte.

reklama
reklama

Komentáře