Moje sladké tajemství

Nadýchaný velikonoční beránek

Suroviny:

5 vajec

200 g cukru krupice

200 g hladké mouky

20 g másla

lžička citronové kůry

máslo na vymazání formy

strouhanka na vysypání formy

Postup:

Vejce a cukr vyšlehejte nad párou do zhoustnutí, poté stáhněte z tepla a stále šlehejte, než těsto zchladne na pokojovou teplotu. Přimíchejte prosátou mouku, nastrouhanou citronovou kůru a rozpuštěné máslo, které má přibližně stejnou teplotu jako těsto.

Hotové těsto vlijete do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy s beránkem. Přiklopte a pečte 30 minut při 180 °C, poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 20 minut. Před vyklopením z formy nechte beránka dobře vychladnout.

Tip!

Beránka můžete po vyklopení z formy ozdobit čokoládovou polevou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden