Nakládáme houby

Smlsnou si všichni!

Nakládané houby nakyselo jsou výtečným zimním zpestřením, které si skvěle vychutnáte.

Ingredience:


  • Houby

  • cibule

  • mrkev

  • bobkový list

  • nové koření

  • celý černý pepř

  • hořčičné semínko

  • tymián

  • jalovčinky


Na nálev:

  • 1 litr vody

  • ¼ l 8% octa

  • 8 kostek cukru

  • 2 g kyseliny citronové

  • 2 lžičky soli


Postup:

  • Očištěné houby 5 minut po vaříme v hodně osolené vodě a necháme okapat.

  • Nakládáme je jako směs, nebo si je třídíme podle druhu. Svaříme si nálev z uvedených ingrediencí.

  • Na dno každé 200– 250 ml sklenice dáme kousek bobkového listu, 1 kuličku nového koření, 5 kuliček pepře, špetičku tymiánu, 1 jalovčinku, několik hořčičných semínek.
    Na dno i navrch dáme kolečko mrkve a kroužky cibule. Naplníme houbami, zalijeme teplým nálevem a sterilujeme zhruba 15–20 min.

reklama
reklama