Nakládaný pikantní meloun

Skvělá pochutina k oslavám překvapí svou ostrou chutí. K nakládání je nejvhodnější nedozrálý meloun s růžovou dužninou.

Příprava: 20 min (bez odležení)
Náročnost: x x
Cena: 35 Kč

Potřebujete:
1 kg vodního melounu
2 feferonky
kopr
150 g cukru
80 g soli
1,5 l vody
0,5 l octa

1 Meloun dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na malé dílky. Jak to půjde, odstraňte z dužiny pecičky. Kousky melounu naskládejte do sklenic a proložte je kousky nakrájené feferonky a koprem.

2 Připravte si lák – vodu smíchejte cukrem solí a octem a přiveďte k varu. Dál už nevařte, sundejte z plotny a horkým zalijte meloun ve sklenicích.

3. Sklenice zavřete víčky, otočte dnem vzhůru a necháme minimálně týden rozležet. Naložený meloun podávejte vychlazený. Skvěle chutná například ke grilovanému masu.

reklama
reklama

Komentáře