Můj kousek štěstí

Nakládaný pikantní meloun

Skvělá pochutina k oslavám překvapí svou ostrou chutí. K nakládání je nejvhodnější nedozrálý meloun s růžovou dužninou.

Příprava: 20 min (bez odležení)
Náročnost: x x
Cena: 35 Kč

Potřebujete:
1 kg vodního melounu
2 feferonky
kopr
150 g cukru
80 g soli
1,5 l vody
0,5 l octa

1 Meloun dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na malé dílky. Jak to půjde, odstraňte z dužiny pecičky. Kousky melounu naskládejte do sklenic a proložte je kousky nakrájené feferonky a koprem.

2 Připravte si lák – vodu smíchejte cukrem solí a octem a přiveďte k varu. Dál už nevařte, sundejte z plotny a horkým zalijte meloun ve sklenicích.

3. Sklenice zavřete víčky, otočte dnem vzhůru a necháme minimálně týden rozležet. Naložený meloun podávejte vychlazený. Skvěle chutná například ke grilovanému masu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden