Můj kousek štěstí

Nalíčená, ale přesto přirozená? Jde to!

Díky vhodné kosmetice, budete svěží a krásná i během úmorných veder

Vysoké teploty zvyšující pocení, letní přeháňky a bouřky, to vše mixuje léto v jednom kalíšku. Ve výsledku to dokáže napáchat na líčidlech pěknou paseku.

Zvolte pro letní líčení přirozenost. Nemusíte mít na obličeji spoustu různých vrstev, které sice zpočátku budou vypadat skvěle, ale už za pár hodin může váš obličej vypadat jako nepovedená maska klauna.

Kouzlit se dá i bez make-upu

V létě make-up prakticky nepotřebujete. Lehké opálení dodá tváři hezkou barvu, a pokud vaše pleť netrpí výraznými nedostatky a je hydratovaná, k líčení toho moc potřebovat nebudete. Stačí jen podtrhnout přirozený vzhled a případně něco lehce zamaskovat.

Bez čištění dvakrát denně, hydratace sérem či krémem a ochrany pleti krémem s UV faktorem (aspoň 30, ale klidně i 50) se pochopitelně neobejdete. Pokud ale máte mastnější pleť, tvář se může příliš lesknout.

Ke stažení pórů použijte lehkou podkladovou bázi, která tento problém řeší. Ke zmatnění použijte matující podkladovou bázi bez pigmentů, která dokáže absorbovat přebytečný maz z povrchu pleti a zanechá ji hebkou a matnou.

V létě oceníte podkladovou bázi. Nanáší se pod make-up a dokáže jej i v horkých dnech udržet na místě.

Jak na drobné nedokonalosti

Je-li vaše pleť správně hydratovaná, ale přesto jsou na ní vidět například tmavší kruhy pod očima, stačí jí jen trochu pomoci. Použijte na jejich zakrytí pěnový korektor, který se lehce zapracuje do pokožky. Pozornost od tmavších míst odvedete také rozjasňovačem, stačí ho lehce trochu nanést na tváře.

Dobře se pracuje s tekutým rozjasňovačem, kapku můžete nanést přímo na tváře v místě lícních kostí a rozetřít do vytracena. Nebo ho můžete trošičku smíchat se svým hydratačním nebo i opalovacím krémem a použít na celý obličej. Zvýrazníte tak decentně své opálení, a přitom bude výsledek vypadat přirozeně.

Jemné tóny líčení budou na léto to pravé ořechové.

Lehké líčení tón v tónu

Pokud se bez make-upu necítíte komfortně, pak jsou pro vás v létě ideální volbou BB krémy. Ty dokážou sjednotit barevný tón pleti a jemně krýt i méně viditelné nedokonalosti. Na zakrytí těch viditelnějších, jako jsou například pupínky nebo rozšířené žilky, použijte korektor.

BB krémy jsou vhodné především pro mastnou nebo smíšenou pleť, protože dokáží zmírňovat i tvorbu mazu. Pokud chcete trochu zvýraznit nabo naznačit opálení, můžete se lehce dotknout lícních kostí a spánků bronzerem. Použijte raději světlejší odstín, který bude ladit s barvou vaší pleti, respektive BB krému.

Ten lze použít i místo očních stínů na víčka, opět stačí jen lehký nádech. Na řasy potom použijte voděodolnou řasenku, která se v horku nerozmaže a vydrží po celý den. Celé líčení můžete zakončit ošetřením rtů balzámem, leskem, případně i hydratační rtěnkou v nude nebo světlém broskvovém či svěže meruňkovém odstínu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden