Naložené sladkokyselé houbičky

Na zavaření vybírejte jen mladé houbičky, pevné a nepoškozené. Vhodné jsou houby hřibovité, václavky, lišky, ryzce a podobně.

Potřebujete:

● 1 kg malých houbiček

● 1 cibuli

● 3 dl vody

● 2 dl octa

● 10 g cukru

● 10 g soli

● 4 kuličky nového koření

● 4 kuličky pepře

● 3 bobkové listy

● špetku tymiánu

● 4 g hořčičného semínka

Postup:

Smíchejte vodu s octem, cukrem, solí, kořením a hořčičným semínkem. Přiveďte k varu, za stálého míchání povařte asi 5 minut a nechte zcela vychladnout.

Houby povařte 5 min v osolené vodě a také nechte vychladnout. Do zavařovací sklenice navrstvěte na půlkolečka nakrájenou cibuli a vychladlé houby. Vše zalijte nálevem a sterilujte při 100 °C přibližně 30 minut.

reklama
reklama

Komentáře