Námořnické rizoto - paella

Suroviny na 4 porce:

300 g rýže

200 g olihní

200 g mušlí

200 g krevet

1 dl olivového oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

40 g másla

200 g rajčat

1,5 dl bílého  vína

sůl

pepř

petrželka

Postup:

Na oleji do zlatova osmažíme drobně nakrájená cibule, přidáme na kostičky nakrájený česnek, na proužky nakrájené očištěné olihně, očištěné mušle a krevety. Vše osmažíme, k tomu přidáme oloupaná nakrájená rajčata. Zvlášť ve vodě uvaříme do poloměkka rýži, scezenou a osolenou ji přidáme k ostatním surovinám, zalijeme vínem a dusíme. V případě potřeby trochu podlijeme.
Hotové osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku..

reklama
reklama