Nanuky s pečenými malinami

Příprava: 25 min. Cena: 120 Kč

Zmrzlina získá skvělou chuť, když maliny ještě před pečením pokapete balsamikovým octem.

Suroviny na 10 porcí:

● 500 g malin

● 130 ml javorového sirupu

● 250 ml konzervovaného kokosového mléka

● 1 vanilkový cukr

Postup:

1. Maliny rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Předtím můžeme lehounce pokapat balsamikovým octem. Upečené maliny i se šťávou přendáme do misky a počkáme, dokud nemají pokojovou teplotu.

2. Maliny a polovinu javorového sirupu promícháme. V jiné míse vyšleháme krém z kokosového mléka, zbytku sirupu a cukru. Ten pak přilijeme k malinám, zamícháme a rozdělíme do formiček na nanuky.

Přidáme doprostřed dřívko a na 5 hodin zamrazíme. Před vyjmutím polijte formičku teplou vodou, aby se nanuk odlepil od stěny.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden