Moje sladké tajemství

Nanuky z pečených jahod

Suroviny:  500 g jahod  2 – 3 lžíce balzamikového octa (nemusí být)  125 ml javorového sirupu  250 ml konzerva kokosového mléka nebo smetany  1 lžička vanilkového extraktu nebo cukru  špetka soli Postup:  Předehřejeme troubu na 200 °C.

Jahody narovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme je balzamikovým octem. Pečeme 20 minut doměkka. Necháme trochu vychladnout na plechu, pak jahody i s vypečenou šťávou vsypeme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Jahody a polovinu javorového sirupu dáme do mixéru a několika pulsy promixujeme, aby zůstaly malé kousky jahod. V jiné misce smícháme kokosové mléko se zbytkem javorového sirupu, vanilkovým extraktem a solí, dosladíme vanilkovým cukrem.

Krém přilijeme do mixéru k jahodám, promixujeme a směs rozdělíme do formiček na nanuky. Zamrazíme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden