Můj kousek štěstí

Národem milovaný jako F. L. Věk i Mrakomor

Můj kousek štěstí

Tvrdý chlap a velký bojovník z Valašska cvičil jógu, aby neskončil na vozíčku

Radoslav Brzobohatý (†79) o herectví nikdy nesnil, chtěl se stát námořním důstojníkem jako jeho otec i děd. K divadlu ho přivedl Ladislav Pešek.

Tenhle velký fešák byl idolem žen. Měl vizáž i talent na to, aby si zahrál akčního hrdinu i v nějakém americkém snímku. Dokázal věrohodně ztvárnit čestného sedláka a diváky dojmout, uměl ale i rozesmát. V těchto dnech by se herec dožil devadesáti let, a je tomu už více než deset let, kdy tento svět opustil.

Zpět na Moravu

Radoslav Brzobohatý (†79) se narodil ve slovenských Vrútkách, nikoli však do herecké rodiny, nýbrž do námořnické. Jeho tatínek, stejně jako dědeček i pradědeček, vystudoval námořní akademii a stal se lodním důstojníkem.

Po narození druhého dítěte ale s cestami po mořích tatínek skončil. Začal pracovat u dráhy. S otcem, který byl silný a urostlý jako hora, měl Radoslav hezký, kamarádský vztah a od svých dvanácti let mu prý směl dokonce říkat křestním jménem.

Ačkoli oba hercovi rodiče byli původem z Moravy, osm let žili na Slovensku. Po okupaci Československa

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden