Můj kousek štěstí

Nasaďte kiwi proti jarní únavě

Obsahuje více vitamínu C než citrón. Nejlépe uděláte, když je budete jíst i se slupkou! Má ji sice pokrytou chloupky a zelenou dužinou, v níž je ale přes dvě stě drobných jedlých semínek.

Obsah vitaminu C v kiwi je v porovnání s citrony a pomerančem až dvojnásobný. Je proto nejlepší ochranou proti nachlazení a virovým onemocněním všeho druhu. Výrazně posiluje imunitu a je vynikající prevencí proti celé řadě infekčních nemocí. Na jaře nás dokáže ochránit proti obávané jarní únavě. Protože obsahuje také stopový prvek měď, výrazně napomáhá svým spojením mědi s vitamínem C vstřebávání železa ve střevech. Stává se tedy velkou nadějí a důležitou potravinou pro lidi trpící chudokrevností. Kiwi je bohaté na vitamin E a obsahuje velké množství vitaminu B1, B2, B6, niacinu a vitaminu A. Je také mimořádně bohaté na draslík, hořčík a železo.

Lepší než jablko?

V porovnání s jablkem obsahuje sedmnáctkrát více vitaminu C, šestkrát více hořčíku, pětkrát více proteinů a dvakrát tolik železa. Pravidelná konzumace kiwi (nejméně jedno denně) má blahodárný vliv na člověka s jakoukoliv infekční chorobou. Zmírňuje chudokrevnost, posiluje imunitní systém a podporuje tvorbu krve, preventivně působí proti vzniku vrozených vývojových vad v oblasti páteře (rozštěp páteře). Vstřebatelná rostlinná vláknina v kiwi brzdí absorpci cholesterolu ve střevech, čímž snižuje jeho hladinu v krvi. Kiwi je velmi bohaté na antioxidační vitaminy, které neutralizují volné radikály, jenž způsobují stárnutí buněk, poškození DNA a rakovinu. Oslabuje škodlivý vliv nejrůznějších toxických látek. Přispívá k tvorbě kolagenu, který je nezbytný při hojení ran. Zpevňuje kosti a zuby. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden