Můj kousek štěstí

Naše babička vědma zachránila rodinné štěstí

Trvalo dlouho, než jsme pochopili, že babička ví všechno a hlavně to, co se stane. Dnes už sice mezi námi není, ale sny o ní nás nenechávají v nejistotě.

Doma jsme měli zázračnou babičku. Vždycky věděla dopředu, co se bude dít. Pamatuji si, jak mě jednou, když jsem byla malá, varovala před školním výletem. Maminka ji tehdy neposlechla, protože ještě nevěděla o jejích schopnostech, a i přes varování tatínka, který svou matku dobře znal, mě na výlet vypravila.

Sotva jsme vyrazili, už jsem si podvrtla nohu. Tatínek pro mě musel jet. O několik let později chtěl strýc vyrazit s partou „čundrovat“. „Emile,“ řekla mu babička, „dej si pozor, aby tě někdo neokradl.“ Strýce samozřejmě okradli o peněženku i doklady. Maminka dlouho věřila, že jsou to jen náhody, ale jednou babička přesvědčila i ji.

Hotová Sybilla

Bylo to v době, kdy se rodiče chystali jet na hory. Den před odjezdem najednou babička povídá, aby strýc jel s nimi, protože ho budou potřebovat. Rodiče se vzpouzeli, nakonec ale vzali strýce s sebou. Hned následující den mamince ujela noha na sjezdovce a zlomila si nohu. Pomoc strýce jim přišla vhod.

Od té chvíle už babičce věřili všichni. Mně osobně se to vyplatilo v době, kdy jsem byla vdaná. Na mého manžela začaly docházet různé anonymy, že je mi nevěrný. Pracoval jako šéf významného podniku. Udavačské dopisy byly psány na stroji ve stylu: „Jsi úplně blbá a důvěřivá husa, ten tvůj kozel ti zahýbá všude.“

Sázka na babí

Babička tehdy vytušila, že se v našem manželství něco děje. Kdykoli jsme zůstaly spolu samy, tak mi řekla: „Je krásné, jak tě má tvůj muž tak stále rád! Ten by tě nikdy nepodvedl!“ Se skálopevnou vírou, že tomu tak je, protože babička věděla všechno, jsem ty dopisy trhala a telefonáty okamžitě zavěsila.

Trvalo to ještě několik měsíců, a pak to najednou ustalo. Jsem přesvědčená, že to byla některá z žen v jeho práci, která chtěla mého muže pro sebe. Já si ale manželství rozvrátit nenechala. Díky naší drahé babičce vědmě!

Jitka (65), Strakonice

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden