Moje šťastná hvězda

Naslouchejte vnitřnímu hlasu!

Budete mile překvapeni

Čím dál častěji se mluví o tom, že bychom měli více spoléhat na intuici a méně na rozum.
Co to ale intuice je.

Kdykoli před námi stojí nějaké obtížnější rozhodnutí, usilovně přemýšlíme, poměřujeme klady a zápory a mnohdy všemi těmi argumenty, které se v hlavě rojí, doslova ubijeme slabý hlásek vzadu, který pro nás má důležité sdělení. Ač se to zdá nemožné, řada z nás by měla život mnohem jednodušší, kdybychom nechali ten slabý hlásek pořádně zakřičet a nechali si poradit. Intuice nám byla dána do vínku, má ji každý z nás, jen u někoho byla léty potlačování zamáčknuta do nejzadnějšího rohu v naší hlavě.

Schopnost vnímání

Intuice je schopnost vědění beze slov nebo chcete-li vnímání pravdy bez vysvětlování. Funguje mimo čas i prostor a spojuje nás s naším vyšší já. Pracuje s vědomím, že minulost, přítomnost i budoucnost mohou existovat současně. Odborné články popisují její fungování tak, že intuice dokáže vzít touhy naší vědomé mysli, jde do budoucnosti a najde cesty, jak nám je splnit. Promlouvá k nám prostřednictvím vhledů, zjevení a nutkání. Není však direktivní a nepřikazuje nám jako náš intelekt: „Zítra musíš uklidit, odvést dítě školy nebo zamést dvůr!“ Intuice je často vnímána jako hravé dítě, které se nás snaží silným vnitřním nutkáním odvést od těžké práce do světa radosti a her. A v tomto světě můžeme k překvapení mnohých nalézt všechny odpovědi, jejichž hledání nám mohlo jinak zabrat měsíce práce. Jak už jsme naznačili, všichni máme schopnost používat svou intuici a následovat svá tušení. Stačí se jen naučit s ní pracovat!

Důvěřujte svému já

Už se vám někdy stalo, že jste stály před zajímavou nabídkou a měli jste obrovskou chuť ji přijmout, když tu najednou něco jako by vám říkalo: „Nedělej to! Je to podvod!“? Pokud ano, tak gratulujeme, zaznamenali jste činnost své intuice. Projevuje se jako tichý vnitřní hlas nebo jako předtucha. K někomu přichází spíše v podobě obrazů a vizí, v denních či nočních snech. Někteří odborníci ji dokonce popisují i v podobě bolesti, nebo naopak úlevy, nevolnosti nebo svědění. Jak ji ale rozvíjet a naučit se s ní pracovat? V první řadě se jí musíte naučit důvěřovat. Řada z nás má totiž vizi lepších vyhlídek, ale ne každý si dovolí o nich snít častěji, a ještě méně z nás jim důvěřuje natolik, abychom je dokázali převést do svého každodenního života a zkušeností.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden