Moje chvilka pohody

Nastartujte svou imunitu

Po letošní tuhé zimě je náš imunitní systém značně oslabený. Je proto potřeba ho pořádně nastartovat, aby vás jarní změny počasí neposlaly místo do přírody na lůžko.

Skvělou prevencí jsou vyvážené dávky vitamínů B a C, hořčíku a zinku. Vše získáte z čerstvé zeleniny a ovoce.

Čerstvá citrusová šťáva

Po ránu vám doplní energii a nastartuje organismus čerstvě vymačkaná šťáva z pomerančů nebo  citronů. Jak všichni víme, obsahuje vitamín C, který posiluje imunitní systém. Hodně ho najdete také v brokolici, v červené paprice, černém rybízu, kivi, zelí a růžičkové kapustě nebo třeba v papáji.

Bojujte česnekem a cibulí

Symbolem boje se slabou imunitou je česnek. Zabraňuje vzniku infekcí, posiluje srdce, snižuje krevní tlak a dokonce pomáhá na astma. Ideální je konzumovat ho v syrové formě, ale proslulou česnečkou nebo jídlem ochuceným česnekem nic nezkazíte.

Ve vaší přírodní lékárničce také nesmí chybět cibule. Pomůže vám s rýmou, chřipkou a je perfektní na detoxikaci organismu. I ta je nejúčinnější v syrové formě. Přidejte k ní třeba rajčata, zalijte zálivkou z olivového oleje a máte velmi rychlý, jednoduchý a zdravý salát.

Nezapomeňte na ryby

Důležitý pro vaši imunitu je také pravidelný přísun omega 3 mastných kyselin. Mají je například losos nebo makrela. Navíc ryby obsahují selen, který pomáhá zbavit tělo virů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden