Můj čas na kafíčko

Nateklá víčka? Víme, jak na ně

Zaujalo vás, jak měla herečka v seriálu až odulá víčka? Role jí předepisovala nezřízenou životosprávu, a tak jí maskéři „pomohli“. Ale co vaše oční okolí?

Máte ráno při pohledu do zrcadla pocit, že se tam na vás dívá někdo, koho nepoznáváte? Víte o tom, že to tak nemusí být? Pečujte o oční okolí tak, aby se váčky pod očima staly minulostí.

Funkce ledvin a pitný režim spolu souvisí

Jak jste se mnohokrát v životě přesvědčila, všechno souvisí se vším. Proto je důležité se zaměřit na tělo jako celek, jen tehdy může fungovat tak, jak má. V případě váčků pod očima myslete na ledviny. Právě jejich špatná funkce má na svědomí otoky.

Mají čisticí schopnost, a proto je správné o ně pečovat i správným pitným režimem. Dostatečné množství vody nebo minerálky a méně kávy je základ. Zaměřte se i na množství soli, které během dne přijímáte.

První pomoc vám leží na mrazáku

Nemusíte sahat po drahých kosmetických prostředcích. Na váčky působí dobře chlad. Vyzkoušejte na víčka přiložené vychladlé čajové sáčky. Nechte je chvíli působit, a uvidíte změnu. Druhou variantou rychlé domácí péče jsou obyčejné lžičky.

Stačí je dát na chvilku do lednice, přesněji na mrazák, a pak je přiložit na víčka a nechat chvilku působit. Jako pomoc přijde vhod i Aloe vera. Mějte rostlinku doma v květináči. Když ji naříznete, vytlačte trochu gelu, nechte ho vychladit a pak přiložte na víčka.

Kromě toho, že je ochladí a pomůže uvolnit a splasknout, tak pokožku vyživí a zjemní. Gel z aloe ještě lépe funguje promíchaný s nastrouhanou okurkou. Podle tzv. babských rad fungují i plátky brambor, což je díky enzymu zvanému kataláza, který brambora obsahuje a jenž „slehnutí“ urychluje.

Séra, masky a krémy, které mějte v lednici

Všechny tři druhy produktů koupíte v různých cenách, které začínají od stovky, ale můžou se vyšplhat i na tisíce korun. Záleží na vás, kolik do sebe můžete nebo chcete investovat.

Vybírejte takové, které jsou zaměřené přímo na otoky a mají vyšší koncentraci účinných látek a tím do pleti pronikají lépe. Kosmetické přípravky na otoky je ideální uchovávat v lednici.

Proč nás trápí tmavé kruhy pod očima

U většiny lidí značí tmavé kruhy nezdravý životní styl plný stresu, nedostatku spánku a ponocování u počítače. Může jít ale také o projev nedostatečné funkce vnitřních orgánů, hlavně štítné žlázy, hormonální dysbalance či dehydratace.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden