Můj čas na kafíčko

Nateklá víčka? Zvládnete je!

Odborníci radí moudře kde co, jenže někdy se prostě stane, že spíte v noci zoufale málo, nebo také vůbec. A pak se dějí věci...

Znáte to ráno, kdy se podíváte do zrcadla a máte pocit, že tam na vás kouká někdo úplně jiný než večer. Oteklá víčka nás mohou trápit z různých důvodů, ale to nic nemění na tom, že se jich potřebujeme zbavit, a to pokud možno hned.

Dostatek tekutin

Na vypnutou kůži bez otoků má vliv i dobrá funkce ledvin, které mají čisticí schopnost. Když budete pít dostatečné množství vody, alespoň 1,5 litru denně, snížíte příjem kávy (platí v případě, kdy pijete čtyři a více šálků denně) a černého i zeleného čaje,

které mají tendenci zadržovat v těle vodu, a omezíte sůl, uvidíte, jak se kůže kolem očí zázračně vypne a projasní. Pozitivní vliv na stav očního okolí má i životospráva a dostatek pohybu. Eliminujte zkrátka vše, co by mohlo napomáhat tomu, aby vaše tělo zadržovalo vodu.

Terapie chladem

Na oteklá víčka je dokonalým pomocníkem chlad. Spěte v dobře větrané místnosti a po probuzení si obličej několikrát opláchněte hodně studenou vodou. Výborně fungují i gelové chladicí masky, které pořídíte v prodejnách s kosmetikou. Kromě příjemného pocitu se dostaví i okamžitý efekt.

V případě nouze pomohou i studené plátky okurky nebo vychladlé sáčky s čajem. Vyzkoušejte i čistý gel s aloe, opět vychlazený. V lednici na mrazáku můžete mít také po ruce vychlazené kávové lžičky, které prostě jen v nouzové chvíli přiložíte na víčka a vzápětí pocítíte úlevu, která se projeví i ve tváři.

Péče o oční okolí

Pokud vám nezabraly žádné babské rady ani dostatečný příjem, a přesto se na sebe ráno nemůžete v zrcadle podívat, vyzkoušejte změnu v dosavadní péči. Můžete být alergická na některou ze složek běžně používaného krému.

Přestože vám funguje na vrásky, nemusí tomu tak být v případě otoků. Zkuste na pár dní oční krém vynechat. Pokud dojde ke změně k lepšímu, je na čase vyměnit kosmetiku.

Nemoci, které vyčtete ze svých očí

Každé ráno napuchlá oční víčka poukazují na špatný stav ledvin.

Často oteklá víčka mohou signalizovat také poruchu štítné žlázy.

Drobné žlutobílé skvrnky na vnitřním okraji víček prozrazují poruchu metabolismu lipidů, aterosklerózu či onemocněních jater.

Velké váčky pod očima mohou signalizovat chorobné stavy některých vnitřních orgánů.

Zduření pod víčky může svědčit o nahromadění hlenu v močovodech, vaječnících či v děloze.

Kruhy pod očima souvisí s játry.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden