Můj kousek štěstí

Naučte se předpovídat počasí

S touto schopností je spojeno mnoho lidových pověr, které mohou být ale velmi prospěšným návodem toho, co si máme vzít ráno za oblečení.

Základem předvídání počasí bylo pozorování oblohy a zvířat. To, jak obloha vypadala za soumraku, spolehlivě věstilo počasí na další den.Pokud byly na obloze jemné šmouhy, znamenalo to, že nás čeká krásný a slunečný den. Roztomilí bělostní beránci ale naopak věstili déšť, podobně jako červánky. Vymetená obloha toho moc neprozrazovala, obvykle jen to, že se počasí měnit nebude.

Včely a rosničky

Vedle proslavené rosničky uměli lidé předvídat počasí hlavně podle opeřenců. Jeden z předskokanů počasí se dostal až do lidových písní – kukačka. Když kuká, bude brzy pršet. Bezpečně na počasí ukazuje i další ptactvo.Pokud lítá nízko nad zemí, bude také brzy pršet. Tato pověra má svůj logický základ, i mouchy totiž lítají velmi nízko, takže ptáci létají za potravou. Je to tedy hmyz, kdo reaguje nejvíce na změnu počasí .Naprosto fenomenálně vnímají zemský magnetismus a napětí ve vzduchu. Před bouřkou bodají včely i jiný hmyz přímo zběsile, a včely se dlouho před tím, než zaregistrujeme bouřku, nevzdálí daleko od svých úlů. Pokud lidé viděli, že se včely vydávají na dalekou cestu za sladkým nektarem, věděli, že bude ten den krásně. Pokud se pohybovaly pouze kolem úlu, přižene se bouře.

Klouby nezklamou

Věříte tomu, že lidé s artritidou dokážou také předpovědět změnu počasí? Seriózní výzkum hovoří jasně - artritici jsou na počasí obzvláště citliví.A může za to barometrický tlak. Vysoký tlak tlačí zevně na tělo a výsledkem je bolest kloubů, pociťovaná dříve, než spadne první dešťová kapka. Jak vidíte, i život s artritidou může být užitečný. Berme to z té lepší stránky – okolí takového nešťastníka má doma spolehlivou „rosničku“ a nezapomene si tak vzít včas na cestu deštník.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden