Můj čas na kafíčko

Navraťte do těla i pokožky kolagen!

Pro tělo přirozená látka, která umí s vaším organismem divy...

V kosmetickém průmyslu se zatím kolagen v přípravcích, jako jsou například pleťové krémy, vyskytuje spíše ojediněle, jde o jakýsi unikát. Nejčastěji se setkáme s kolagenem ve formě kapslí, které jsou na trhu dostupné jako doplňky stravy. Kolagen je ale jedním slovem spása!

Všichni ho máme. Je to ve vodě nerozpustná bílkovina, která je základem chrupavek, vaziv a kostí, dokonce tvoří deset procent naší celkové hmotnosti. Kde je však zcela nezbytný, to je právě naše kůže. Kolagen tak patří mezi základní stavební prvky našeho těla, ale s přibývajícím věkem klesá jeho přirozená tvorba, proto je vhodné sáhnout po něm zvenčí.

Kolagen tělo vyživuje a omlazuje.

Co umí?

Je to kolagen, kdo stojí nejen za zdravím našich kloubů a celé kosterní soustavy, ale výrazně se podílí na vzhledu a vitalitě naší pokožky i kvality vlasů a nehtů.

Tato úžasná bílkovina, která ovlivňuje vnější vzhled pleti, elasticitu a také odolnost, nám dá viditelně najevo, pokud v pokožce chybí. Pokud nechcete mít ochablou pleť bez života, vraťte kolagen zpátky tam, kam patří, tedy do těla!

Kdy začít?

K prvnímu úbytku kolagenu v těle dochází kolem dvacátého pátého roku, kdy ho tělo už nezvládne samo vyrobit, a začínáme pozvolna stárnout. Nejen že se zhoršuje funkce kosterní soustavy, ale i pokožka je sušší, ztrácí elasticitu a také vlasy a nehty se mohou začít třepit, lámat a vysušovat.

Užívat krémy nebo séra s kolagenem začíná být více než žádoucí, pokud si chceme udržet vitální vzhled. Od třicátého pátého roku věku by už v kosmetické výbavě neměly kolagenové přípravky chybět žádné ženě. K dalšímu výraznému úbytku kolagenu a stárnutí pokožky pak dochází okolo padesátky a v období menopauzy.

Přidává se i do kvalitních pleťových krémů.

Pozor na výběr!

Naše tělo obsahuje několik typů kolagenu, a proto je nezbytné hledět na to, jaký kolagen vlastně chceme do těla dostat. Není totiž kolagen jako kolagen. Rozhodně se vyhněte tomu uměle vyráběnému, který většinou pleť jen zatěžuje, nedovolí jí dýchat a vytvoří na ní nepřirozený film.

Volit bychom měli „živý“ neboli biologicky aktivní kolagen. V podobě kapslí je nejlepší přípravek, který má v názvu či v obsahu slovní spojení „mořský kolagen“, neboť je výborný právě na vyživení kloubů a vaziv. Vaší pozornosti by neměly uniknout ani kapsle obsahující vedle kolagenu i kyselinu hyaluronovou, která v pleti „bojuje“ proti stárnutí.

Pro zdravější a vypnutější pleť jsou výborné speciální pleťové krémy, ovšem ty bývají dražší. Nejlepší jsou mořské kolagenové peptidy získávané z mořských ryb. Ty dodávají tělu základní stavební kameny podporující zářivost, vitalitu a dlouhověkost.

Díky svým speciálním vlastnostem se tyto peptidy rychle dostávají nepoškozené do krevního oběhu, kde jsou transportovány do cílových tkání, jež se s nedostatkem kolagenu potýkají. Pomáhají tělu regenerovat a podporovat syntézu všech typů kolagenu, které se v těle vyskytují.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden