Můj kousek štěstí

Navždy elegantní a šarmantní princezna Krasomila

Můj kousek štěstí

Proslavila se rolí pyšné královské dcery, ve skutečnosti byla vždy skromná a laskavá

Její život nebyl vždy pohádkou, rozpadla se jí dvě manželství a jediná dcera zemřela příliš brzy. Velkou radost herečce Aleně Vránové (90) přinesla až vnučka.

Ačkoli byla výjimečně krásná, nepatří mezi herečky, kterým dělá dobře, když jsou středem pozornosti. Alena Vránová (90) se narodila v Praze. Už jako malá účinkovala v Dismanově dětském rozhlasovém souboru a vystupovala na pražských jevištích.

Původně se chtěla stát učitelkou, ale nakonec se rozhodla pro studia na DAMU. Do roku 1956 působila v oblastním divadle v Benešově a pak se stala členkou divadla ABC, kde spolupracovala s Janem Werichem (†75).

Jen nevyčnívat

Bylo logické, že s takovým talentem brzy zazářila i ve filmu. Zahrála si v populárních komediích Hudba z Marsu, Dovolená s Andělem, v pohádce Hrátky s čertem, v budovatelských dramatech Vina, Severní přístav i v psychologických snímcích Ztracenci a Sny na neděli. Všude představovala

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden