Můj kousek štěstí

Nebojte se konopí – dokáže zázraky

Je to jedna z nejstarších léčivých rostlin, které lidstvo využívá. Konzumace konopí tlumí rozvinuté příznaky roztroušené sklerózy a Parkinsonovy choroby.

Lidé se díky zázračnému vlivu konopí mohou sami najíst, nebo třeba obléct. V našem léčitelství bylo konopí ordinováno na léčení epilepsie,  poruch spánku, při bolesti a křečích, na rány a kožní infekce. Mast z konopí má nedoceněný vliv na všechna zánětlivá onemocnění kůže, je účinná i na lupénku. Kůže se hojí jako zázrakem. Konopí ničí buňky nádorů a má tudíž silné protirakovinné účinky. Pokud se rozhodnete užívat konopí k léčebným účelům, je kouření nejméně vhodnou formou. Lepší je užití podle receptů lidí, kteří se v minulosti konopím úspěšně léčili. Začínáme vždy od malé dávky, protože při užívání v jídle se můžeme snadno předávkovat. Pamatujte, že účinek zkonzumované marihuany se může projevit třeba až hodinu po jejím snědení, takže si nikdy nedávejte další dávku s tím, že ta první nic nedělá.

Konopná mast nebo sirup?

Dvacet dekagramů konopných palic vložíte do hrnce s kilogramem sádla a hodinu a půl smažíte na mírném ohni tak, aby konopí nezčernalo. Poté dvě minuty převaříte ve vodní lázni. Užíváte na záněty a onemocnění kůže. Konopný sirup si vyrobíte tak, že dvacet dekagramů kořenů samičích rostlin vaříte jeden a půl hodiny v papiňáku. Pak scedíte a přidáte kilo cukru. Dobré je přidat kyselinu citronovou kvůli chuti a kyselinu sorbovou kvůli konzervaci. Sirup má velmi široké využití..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden