Můj čas na kafíčko

Nebojte se smát!

Přemýšlela jste někdy nad tím, proč si čistíte zuby zubní pastou? Snad proto, že chrání zuby před kazy a vykouzlí vám zářivý úsměv? Omyl! Tohle pasta neumí. Navíc obsahuje nebezpečné látky! Vyzkoušejte místo ní kurkumu nebo banán.

Zubní pasta zuby nevyčistí

Mnozí stomatologové se shodují, že samotná zubní pasta je vám prakticky k ničemu. Pouze vám zpříjemní samotné čištění a osvěží dech. Navíc obsahuje parabeny, rozpouštědla i agresivní konzervanty. Sice vás na životě neohrozí, přesto byste měla dát přednost přírodě. Oproti zubnímu kartáčku a pastě toho zvládne mnohem víc.

Vybělte je banánem

Nejenže banán skvěle chutná, ale také vám bude skvělým pomocníkem při bělení zubů. Kouskem vnitřní strany banánu si čistěte zuby alespoň dvě minuty. Díky draslíku, hořčíku a manganu, jež se do zubů díky tření dostávají, bude váš chrup po pravidelném čištění o několik odstínů bělejší.

Kurkuma léčí!

Jste zvyklá používat kurkumu do nejrůznějších pokrmů? Pak jste na správné cestě využít ji i jinak. Zapomeňte na to, že kurkuma vše barví do žluta. V případě zubů je tomu naopak. Jako bonus má i léčivé účinky. Pomůže vám s regenerací dásní i zubů a přirozeně je posílí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden