Můj kousek štěstí

Nebojte se vypadat mladší!

Věk sice změnit nelze, ale můžeme ovlivnit to, na kolik let vypadáme. Jak zbrzdit stárnutí, mít svěží pleť, krásné vlasy a pružné tělo co nejdéle?

Poradíme vám několik triků a tipů, jak se o sebe starat, aby vám každý hádal méně. Není to zase tak moc složité a výsledek vás mile překvapí. Sluneční záření je jedním z největších faktorů, které ovlivňují vznik vrásek a vzhled pleti.

Ochrana před sluncem

Před sluncem se však musíte chránit nejen v létě při opalování, ale po celý rok. Používejte proto denně krémy nebo i make-up s ochranným faktorem, a to i když je venku ošklivo – nebezpečné záření k nám proniká stále, i když je pošmourno nebo zamračeno.

Zvláště ruce jsou škodlivým vlivům vystaveny neustále a nemilosrdně prozrazují skutečný věk. Chraňte je proto důsledně před sluncem, a pokud se na nich objevují tmavé skvrny, použijte depigmentační přípravek.

Stačí dodržovat několik zásad péče o pleť a ta vám to vrátí tím, že bude pružnější, hladší… prostě mladší!

Obličejová jóga

Posilovat je třeba nejen svaly na těle, ale i ty ve tváři. Zařaďte do své denní rutiny obličejovou jógu, zpevníte tak kontury obličeje a podpoříte regeneraci buněk. Postavte se před zrcadlo a vyslovujte zřetelně až přehnaně písmena x, o, u – tím obličejové svaly procvičíte.

Můžete je říkat potichu nebo nahlas, důležité je otevírat ústa opravdu důrazně. Opakujte každé písmeno patnáctkrát za sebou, klidně i několikrát denně.

Obličejové masáže

K omlazující péči můžete použít i své vlastní ruce. Každodenní manuální masáž zajistí, že vaše pleť bude ve vynikající formě: Uvolní se při ní svaly ve tváři, vyhladí vrásky, pleť se krásně vypne, zjemní a projasní.

Navíc se vám rozproudí krev v obličeji, čímž se kůže začne automaticky regenerovat. Budete k tomu potřebovat pouze své prsty a jakýkoli krém. Nejdřív přiložte dva prsty každé ruky na střed brady a posouvejte je po obličeji směrem ven a nahoru ke spánkům.

Potom prsty přiložte do středu nad horní ret a opět je posunujte směrem ven a vzhůru. Pohyby opakujte a postupujte po obličeji až k vlasové linii. Tímto způsobem masírujte obličej asi dvě minuty.

Každá pleť sice potřebuje něco jiného, velkou pozornost si však zaslouží peptidy. Jde o tělu vlastní bílkoviny, které podporují buňky v nastartování regeneračních procesů. Navíc pokožku posilují a vyživují.

Potřebné antioxidanty najdete i v zelenině a ovoci.

Blahodárné peptidy a antioxidanty

Sáhněte tedy po krémech, které tuto složku obsahují. Antioxidanty zase brání organismus i pleť před vlivy škodlivých volných radikálů, které působí v těle například na bílkoviny nebo nukleové kyseliny a způsobují rychlejší opotřebení tkání.

Mezi přirozené antioxidanty patří vitaminy E (ořechy, oleje), C (citrusy), A (brokolice), karotenoidy jako beta-karoten, lykopen (mrkev, rajčata) nebo fenoly (citrusy, cibule, čaj, víno, rajčata).

Další potraviny s vysokým obsahem antioxidantů jsou především tmavě zabarvené plody, jako je černý jeřáb, rybíz, ostružiny, borůvky, černý bez nebo acai. Pleti prospějí krémy s obsahem těchto vitaminů.

Naolejujte se

Zpomalit stárnutí vám pomohou také čisté pleťové oleje. Skvělý je například olej arganový, který pokožku vyživí, i když je velmi suchá. Výborný je také mandlový olej, ten dokonce chrání pokožku před UV zářením. Oleje můžete použít nejen na obličej, krk a dekolt, ale i na celé tělo.

A pokud se obáváte, že si tak zamastíte oblečení, nebo je vám mastnota nepříjemná, pořiďte si takzvaný suchý kosmetický olej – jeho účinky jsou stejně dobré jako u ostatních olejů, ale do pokožky se velmi rychle vstřebává, takže po sobě nezanechává mastný pocit.

Víte, že...

•… správné hluboké dýchání okysličí tělo i pleť?

•… smích uvolní mimické svaly, tlumí bolest, napětí a potlačí negativní
hormony?

Dobré rady:

• Pleti prospívá i odpočinek a dostatečně dlouhý spánek.

• Choďte vzpřímeně, posílíte tak svaly a budete vypadat
mladě.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden