Moje šťastná hvězda

Nečekaná smrt v divadle

Filmový a divadelní svět zasáhla smutná zpráva, když nečekaně zemřel slovenský herec, komik a textař Milan Lasica (†81). Odešel však, jak by si mnoho herců přálo, na milovaném jevišti divadla Štúdio L+S, kde vystupoval s kapelou Bratislava Hot Serenaders.


Stačil ještě odzpívat poslední píseň, pak přišla na řadu děkovačka, při níž se najednou sesunul v zemi „Byla to náhlá porucha srdečního rytmu. Byl jsem tam a resuscitoval, než přijela záchranka,“ prozradil jeden z účastníků koncertu. Záchranáři se Lasicu snažili oživovat ještě dalších dvacet minut, bohužel neúspěšně.


O smrti žertoval


Lasica měl přitom hodně plánů, na které se těšil. Diář měl nabitý k prasknutí a nikoho z jeho blízkých ani ve snu nenapadlo, že je tak náhle opustí. „Často jsme žertovali na téma, že jsme ve věku, kdy máme tu obrovskou výhodu, že už nemůžeme umřít předčasně.


Ale Milan nás přesto předčasně opustil,“ sdělil se slzami v očích jeho dlouholetý kolega a velký kamarád Milan Kňažko (75).


Teď už nejspíš „tam nahoře“ vesele vtipkuje se svým dlouholetým nerozlučným parťákem Júliem Satinským (†61), který tento svět opustil po dlouhé nemoci v roce 2002. A přestože všechny jeho blízké zpráva zdrtila, takový konec mu přejí, protože vědí, že divadlo miloval.


Manželka o něho měla veliký strach


Když vypukla pandemie covidu, změnil se mu celý svět. Nejvíce si stýskal, že nemůže navštěvovat oblíbené kavárny, kde rád trávil čas. Manželka Magda Vášáryová (72) ale byla ráda, že ho má pod dohledem.


Společně s jejich dvěma dcerami Hanou (40)Žofií (39) o něj měly až přehnaný strach. „Všechny se o mě bojí, takže já už se bát nemusím,“ svěřil s humorem sobě vlastním. Ani jedna ale netušila, že to nakonec nebude covid, ale srdíčko, které jim ho navždy vezme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden