Můj čas na kafíčko

Nečekanou svatbu dokázal Jiří Kodet zařídit během půl hodiny!

Můj čas na kafíčko

Odstěhovali se na venkov, kde topili dřívím a netekla tam voda!

Vynikajícího českého herce Jiřího Kodeta (†67) si pravidelně připomínáme ve filmu Pelíšky. Jeho žena Soňa (75) by dosvědčila, že výstupy, které tam před kamerou předvádí, nemusel ani moc hrát.

Pocházel ze slavného hereckého rodu a pokračoval v jeho tradici. Když Jiřího Kodeta vyloučili z gymnázia, šel se nejprve učit žokejem. Pak se dostal na DAMU. Už v mládí měl pověst elegána s chováním šlechtice, ale i notnou dávkou provokativní arogantnosti.

Tohle se ale na něm spoustě žen líbilo. S herectvím začal v Ostravě, kde žil s první ženou. Osudovou partnerkou se mu ale stala až ta druhá, Soňa. Seznámili se v divadle, na jehož jevišti Jiří Kodet léta exceloval: v Činoherním klubu. První setkání k tomu ale ještě nijak nevedlo; ostatně ani to druhé.

Napoprvé ji neohromil

Soňa Kodetová pochází ze Slovenska, do Prahy se přestěhovala s rodiči. Po střední škole se živila kreslením titulků k televizním inscenacím. Jednou jí pracovní cesta zavedla právě do Činoherního klubu. Tehdy jí bylo třiadvacet, zatímco Jiřímu o osm roků víc.

„Rozhodně jsem nepatřila k jeho

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden