Můj čas na kafíčko

Nečekaný kolaps a ztráta paměti

Vysoké pracovní nasazení a uspěchané pracovní tempo v kombinaci s pokročilým věkem si na herci Oldřichu Navrátilovi (67) vybralo svou daň. Nedávno se dokonce zhroutil a rozhodl se, že přehodnotí své dosavadní životní hodnoty.

Nic si nepamatuje

Pracovní tempo, které držel několik let, nebyl najednou schopen zvládat a tělo řeklo dost. Jedním z následků vypjatého pracovního nasazení, je bohužel i to, že herce začala zrazovat i paměť. Například si prý už nepamatuje postavy, které hrál včetně těch z posledních natáčení. „Musíte mi říct, co to je za postavu, protože já jsem to všechno zapomněl,“ šokoval herec, který si naposledy zahrál ve filmu Špindl 2. Navrátil se rovněž svěřil s tím, že měl nedávno menší kolaps:, kdy sebou sekl na jevišti. „Měl jsem toho teď tolik, že jsem vyčerpáním sotva lezl. Navíc jsem se nedávno zhroutil. Tehdy jsem si řekl, že takhle ne! Omezil jsem aktivity i ve svém domovském divadle, protože už bych to prostě nezvládl ani fyzicky, ani psychicky.“

Ochrnutí a ztráta řeči

Herec si je prý moc dobře vědom svého zdravotního stavu, tudíž se rozhodl pro rapidní změnu životního stylu. Přestal se honit a naopak se snaží více odpočívat. Považuje totiž za nejdůležitější, když je člověk zdravý a má kolem sebe dobré lidi. Oldřich se do srdcí diváků zapsal jako nesmrtelný Emil Nádeníček z Básníků. V životě si prožil hodně těžkých období. Jednu dobu mu dokonce hrozilo ochrnutí a ztráta řeči. Příčinou byla krevní sraženina v mozku, kterou mu lékaři odstranili operací. Co ho ale úplně nepustilo, jsou vážné psychické problémy.

Žena mu utekla s jeho kamarádem

Co je vlastně spustilo a jak je na tom nyní? Byly v tom ženy. Ať už to byla smrt jeho matky, která zemřela na rakovinu tlustého střeva, nebo problémy, které ho doprovázely s jeho první manželkou. Ta totiž od něj utekla do náruče jeho starého, dobrého kamaráda! Pak se k němu sice chtěla vrátit, ale to už Oldřich psychicky nezvládal. Není tedy divu, že upadl do hlubokých depresí, z nichž ho vytáhla až druhá manželka Monika (57). Jsou spolu už osm let a herec si ji nemůže vynachválit. Kdyby mu nepomáhala, asi by to s ním špatně dopadlo. Dnes už údajně tak silnými depresemi netrpí. Občas ho ale popadnou v kombinaci se silnou melancholií.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden