Můj kousek štěstí

Nechce, aby dcera trpěla jako ona

Adela Gondíková (43)

Moderátorku a herečku Adélu Gondíkovou (43) pronásleduje minulost a dává jí zabrat i přítomnost. Poslední problémy se točí kolem dcery Nely (12). Tu má s bývalým manželem, hercem Ondřejem Brouskem.   Vypadá to, že si mezi sebou a dcerou vystavěla pořádně vysokou zeď z přetvářky a lží.

Zdálo se, a také to tak všichni brali, že rozvod s Brouskem ustála moderátorka právě díky krásnému vztahu s Nelou. A stejně tak během dlouhodobé nejistoty, kterou jí neustále servíroval její dlouholetý partner a milovník krásných žen, herec Jiří Langmajer (50).

Jenže to vypadá, že dcera jí oporou je jen proto, že zdaleka neví, co se vlastně kolem ní děje. A dřív nebo později na to přijde. Jak pak vztah milující maminky a skvělé dcery dopadne?   Rozvod zanechal šrámy?   Když se Adéla rozváděla s Ondřejem Brouskem, byla Nela ještě moc malá.

Byly jí čtyři roky a v tom věku vnímá dítě přeci je  jinak. Zdálo se tehdy, že vlastně ani nechápe, o co při rozchodu tatínka a maminky jde. A zůstala tak ušetřená napětí, zloby a konfliktů. A Gondíková jí při tom nechala.

Nyní ale má moderátorka strach. Nela je na pokraji puberty, stala se z ní citlivá dívka a může si najednou vzpomenout, jak to tehdy doma vypadalo. Co kdo komu řekl, kdy a proč někdo křičel, jak se maminka s Ondřejem od sebe stěhovali.

4373-ondrej-brousek

Takže, bojí se Adéla oprávněně? Zanechaly tehdejší události na duši křehké holčičky nějaké hluboké šrámy? “Už je to tak dávno, že se v tom nenimrám. Ale snažím se být připravená, že ještě přijdou nějaké konfrontace,” řekla Gondíková nyní novinářům.

Domnívá se ovšem, že, pokud se tak stane, vše vygraduje až kolem osmnácti. Pak prý teprve uvidí, co se dozví a v jakém duchu to Nela mamince předhodí. Proto tedy zatím odkládá důvěrný rozhovor. A dcera si pocity zatím nechává pro sebe.

A to má ještě k tomu čerstvé zážitky s konflikty mezi Adélou a Langmajerem. Ta nejdřív o Jiřího bojovala s dnes už bývalou ženou Kamilou, a pak se trápila dalšími jeho zálety. To ale prý už skončilo.   Táhne se to už léta…   Možná se už Nele vzpomínky vynořily a trápí jí.

Možná jsou vyvolány situací kolem otčíma Jiřího a jeho minulých vztahů s jinými ženami. Možná se jí o vzpomínkách a pocitech špatně hovoří. Adéla se rozhovoru brání. Takže to vypadá, že by mohla přijít velice nepříjemná krize.

Adela Gondikova, dcera Nela

Je takový přístup u Gondíkové důsledkem jejího dětství a mládí vedle staršího bratra, muzikanta a moderátora Dalibora Gondíka (46)? Sama o problémech, které s bratrem měla, velice dlouho odmítala hovořit a vlastně v sobě zážitky dusila.

A že bylo o čem hovořit. Právě vedle Dalibora se totiž už od dětství musela naučit zacházet s nespravedlností, křivdou a i s lehkým psychickým a fyzickým týráním. Bratr jí fyzicky týral, dokonce jí jednou dusil polštářem.

Nakonec, on sám to přiznává, i to, jak si z ní udělal poskoka. Tím se ovšem z křehké rodačky ze Sokolova stala silnější osobnost. Která ale niterné problémy neřeší. Snaží se tedy něco podobného vytvořit i z dcery Nely? A půjde to vůbec? “Nikdy mně neviděla brečet, nikdy jsem před ní nebyla smutná.

Pořád jsem kravinky, hlavně, aby byla legrace,” popisuje Adéla přístup k dceři. Takže můžeme jen doufat, že jí dcera jednou všechno nevyčte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden