Můj čas na kafíčko

Nechce se zraňovat, nebo je to jinak?

Když před dvěma lety zemřel zlatý slavík Karel Gott  (†80), nenašel by se u nás snad nikdo, koho by jeho odchod nezasáhl. Saxofonistu Felixe Slováčka (78) úmrtí kamaráda, s nímž vystupoval pětadvacet let, tehdy velmi zasáhlo a jen těžko hledal slova.

„Odešel nejbližší kamarád, kterého jsem měl,“ řekl. Když se ho loni u příležitosti 1. výročí „mistrovy“ smrti média ptala, jak bude tento den prožívat, povzdechl si, že za kamaráda zapálí svíčku a bude vzpomínat na společně prožité chvíle.

Letos byla na začátek října, na kdy smutné výročí vychází, naplánována premiéra dokumentu o Gottovi, na niž byli pozváni jeho nejbližší, mezi které Slováček jistě patří. Všechny ale překvapilo, když se nechal slyšet, že se projekce nezúčastní.

Ivana Gottová (45).

Je v tom rodina?

Proč by zrovna on odmítl přijít? Nemá snad dobré vztahy s Ivanou Gottovou (45), která se na filmu o manželovi i jeho propagaci podílí? Nebo mu v účasti na premiéře brání vlastní rodinné nesrovnalosti?

Je pravda, že o peripetiích Slováčkovy rodiny se toho za poslední roky napsalo dost. Když se před šesti lety provalila jeho nevěra s výtvarnicí Lucií Gelemovou (38), roztočil se mediální kolotoč, který se dodnes nezastavil.

Slováček se odstěhoval od manželky Dagmar Patrasové (65), která se s jeho odchodem nikdy nesmířila a s milenkou manžela si veřejně vyřizovala účty. Když letos v květnu Gelemová ohlásila rozchod se Slováčkem, tahanice začaly znovu, tentokrát o to, s kým bude hudebník žít.

Zjevně zase sousto pro bulvár. Možná tedy jen svou přítomností nechtěl dojemnému dokumentu ubrat pozornost médií. Vypadá to ale, že v tomto případě mu v účasti bránilo ještě něco mnohem naléhavějšího než jen rodinné martyrium...

Odchod Karla Gotta (†80) Slováčka dodnes deptá.

Asi tíseň ze smrti...

I po dvou letech je pro něj odchod kamaráda stále bolestný vjem, a dokument o něm by pro něj byl moc náročný.

„Karel mi strašně chybí a já se bojím vidět záběry, jak odchází, jak mu dochází síly. Nedokážu to, nechci u toho brečet. Nechci se vnitřně trápit,“ přiznal. Nakonec se ale přece jen odvážil a na slavnostní premiéru filmu Karel dorazil. Dámský doprovod ale tentokrát nechal doma.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden