Můj kousek štěstí

Nechť ta zář nepohasne!

Na dovolené chcete vypadat dobře. Jak ale zajistit, aby tak působily i vaše vlasy?

Chlorovaná či mořská voda, sluneční paprsky a vítr – to vše vlasy vysušuje a oslabuje, ty zesvětlené a barvené zvláště.

Aby vás po létě nečekalo nepříjemné překvapení v podobě zničených vlasů, chce to dodržet pár zásad.

Barvit, nebo nebarvit?

Pokud vás dovolená teprve čeká a máte nutkání si před tím obarvit vlasy, raději to nedělejte. Každé barvení a odbarvování vlasy oslabí a jsou pak více zranitelné. Barva velmi rychle bledne a blondýnky v nejhorším případě chytnou nazelenalý nádech.

Důrazně doporučujeme odložit barvení až po návratu z dovolené a ideálně ho spojit s výživnou kúrou, která vlasům vrátí lesk a sílu. S případnými odrosty si poradí speciální barevný sprej.

Aby následky žhavých slunečních paprsků, chlorované či mořské vody byly co nejmenší, pořiďte si sluneční péči určenou speciálně pro barvené vlasy. Tyto produkty obsahují účinný komplex látek, které dokáží ochránit vlasy před vysoušením sluncem a zároveň také před vyblednutím barvy.

Něco pro „bloncky“

K hydratačnímu šamponu a kondicionéru si pořiďte vlasový sprej nebo speciální vlasové oleje, které je ochrání před vnějšími vlivy a podpoří hydrataci. Vysušeným vlasům znovu dodají objem a lesk a můžete je používat každý den.

Blondýny by neměly zapomenout na fialové šampony a kondicionéry, tzv. silver (stříbrné). Ty odstraní z vlasů žlutý nádech, ale nepoužívejte je příliš často, mírně totiž vysušují. Po létě pak neuškodí zajít si ke kadeřnici na keratinový zábal, který vlasům vrátí kondici.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden