Můj čas na kafíčko

Nechte omládnout svou pleť o pár let!

Která z nás netouží po věčně dokonalé pokožce bez vrásek? Vědecké laboratoře sice vymýšlí nové a nové produkty a věří, že si je budeme donekonečna nanášet na obličej a doufat. Ale vězte, že to jde i pomocí všudypřítomné přírody.

Výtažky z jakých šesti rostlin jsou tou pravou volbou? Některé rostliny jsou vhodnější pro citlivou, jiné zase pro stárnoucí suchou pleť. Vybírejte si z nepřeberného množství přípravků podle toho, co obsahují právě proto, aby dodaly vaší pleti především jen to, co nejvíc potřebuje.

Z rakytníku vyrobíte nejednu pochoutku.

1. Vzácná damašská růže

Získává se z ní poměrně vzácný extrakt, který se v kosmetice používá hlavně na jemnou citlivou pleť. Tato růže se pěstuje na Blízkém východě (Sýrie) či na severu Afriky a hodí se zvlášť pro suchou pokožku, kterou nedráždí, ale naopak zklidňuje. Navíc působí antibakteriálně a dodává pleti svěží vzhled.

2. Zázračné plody rakytníku

Rakytník je rostlinou, která bývala možná trochu opomíjená, ale v dnešních dnech se jí zase dostává zaslouženého obdivu. Olej z její dužiny má protizánětlivé účinky a je rovněž skvělou variantou v přípravcích na citlivou suchou pleť. Výborným pomocníkem je také u stárnoucí pleti, které navrací potřebou svěžest.

3. Vsaďte na černý rybíz

Roste vám dost možná i na vaší zahradě nebo balkoně. Doteď jste ale nemusela tušit, že černý rybíz je výborný také v kosmetice. A to především díky svým antioxidačním účinkům. Jestli vám ale jde hlavně o boj se začínajícími nebo pokročilými vráskami, neměl by vám doma v žádném případě chybět olej z jeho semínek. Ten působí nejen proti postupnému stárnutí, ale také proti únavě pleti.

Nejen chutná, ale ještě prospívá pleti.

4. Rozmarýn nejen do kuchyně

S rozmarýnem se nejčastěji potkáte v kuchyni nebo při grilování. Má ale svoje zastoupení také v koupelně. Je totiž protizánětlivý a má zpevňující účinky. Už na první pohled tak dokáže pleť omladit. Mimo jiné ho můžete použít pro zmírnění otoků a na podporu prokrvení.

5. Avokádo prostě nesmí chybět

Co by to bylo za výčet zázračných rostlin, kdyby v něm chybělo avokádo? Toto ovoce bohaté na vitaminy A, D a E můžete na pleť nanášet tak, jak si ho domů koupíte. Stačí si z něj vyrobit jednoduchou masku s trochou tvarohu, jogurtu nebo medu.

6. Zázračná brusinka má mnoho tváří

Doposud jste ji používali jen na léčbu nemocného močového měchýře? Brzy zjistíte, že její účinky sahají daleko dál. Pleti prospívá i olej z jejich plodů, který obsahuje vitamin E, omega-3, omega-6 a omega-9 mastné kyseliny. Pokožka nejčastěji stárne vlivem častého a mnohdy nebezpečného slunečního záření a právě to brusinky zpomalují. Kromě toho zpevňují kolagenní a elastinová vlákna, jež zaručují pružnost pleti. A tudíž i její mladost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden