Můj kousek štěstí

Nedejte vráskám šanci

Stárnutí pleti se sice zastavit nedá, ale můžete ho zpomalit. Poradíme vám,  co na protivné vrásky funguje nejvíc.  

Dostatečný spánek

Když si denně dopřejete dostatečně dlouhou dobu spánku, nejenže zregenerujete tělo i duši, ale zamezíte tak i nadměrné tvorbě hormonu kortizolu, který narušuje kožní buňky a způsobuje předčasný vznik vrásek.

Svěží čistota

Základem pro krásnou pleť je čistota. I když se třeba nelíčíte, nikdy nezapomínejte na ranní i večerní čištění pleti. Přes den se v ní usazují prach a další nečistoty, v noci se zase v důsledku zvýšené tvorby mazu mohou zanášet póry. Ráno se nebojte před použitím kosmetických přípravků omýt obličej studenou vodou bez mýdla, osvěží vás a zlepší proudění krve.

Jemná bruska

Oblíbila jste si peeling? To je v pořádku, odstraňuje odumřelé kožní buňky a pleti se tak lépe dýchá. Ale rozhodně to s ním nepřehánějte. Bohatě stačí provést ho jednou týdně, častější používání by mohlo pleť zbavit přirozené ochranné vrstvy mazu, a tím způsobit tvorbu vrásek a akné.

Maskovaná krása

Skvělou prevencí vzniku vrásek jsou pleťové masky. Vyberte si ideálně výživnou, hydratační nebo přímo určenou proti vráskám. Naneste ji večer nebo ráno po odlíčení, po uplynutí doby působení smyjte a pak použijte obvyklý krém.

Olejová lázeň

Nemusíte kupovat drahé kosmetické výrobky, klidně použijte klasický panenský olivový nebo kokosový olej. Druhý jmenovaný navíc chrání i před vznikem volných radikálů, které mají na svědomí předčasné stárnutí. Každý večer po čištění pleti do ní prsty jemně vmasírujte několik kapek oleje a papírovým kapesníčkem lehce osušte nevstřebané zbytky.

Zrádné slunce

I jarní sluníčko už má sílu a jeho paprsky přinášejí teplo a energii. Bohužel ale i nebezpečné záření, které způsobuje rychlejší stárnutí pokožky. Opalovat se jistě můžete, ale nezapomínejte pleť chránit. Pleťový krém nebo make-up s ochranným faktorem by měl být denní samozřejmostí.

Vitaminová bomba

Jak pokožka stárne, snižuje se v ní obsah vitaminů. Zvláště vitaminy C, A a E jsou pro udržení pružnosti pleti důležité. Dodat jí je můžete jak vnitřně stravou, tak zvnějšku pomocí krémů s jejich obsahem. Vitamin C najdete v citrusech, šípcích, červené paprice, rajčatech, zelí... Vitamin A v mrkvi, špenátu či játrech. Vitamin E v mandlích, obilných klíčcích nebo rostlinných olejích.

Zázračný kolagen

Kolagen je jeden z hlavních prvků, které udržují pružnost pleti. Jeho množství bohužel s přibývajícím věkem klesá, ale naštěstí jeho hladinu můžete doplňovat prostřednictvím pleťových sér, potravinových doplňků a také potravin. Protože jde o bílkovinu, najdete ho pak především v mase, rybách nebo želatině. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden