Můj čas na kafíčko

Nedělejte si zbytečně vrásky!

Udržet si mladistvý vzhled co nejdéle se snaží každá žena. Obvykle proti zubu času bojuje pomocí krémů nebo se svěří do rukou odborníků. Lepší je ale vráskám předcházet...

Existuje totiž celá řada věcí, u nichž si možná ani neuvědomujeme, jak špatný mají vliv na to, jak naše pleť vypadá. Neděláte některou z nich také vy?

Podle některých znalců je vláha zevnitř zcela klíčová.

Hydratace je základ

Voda je pro pleť naprosto nezbytná a je důležité jí dodávat dostatečné množství. Vrstva hydratačního krému pleť nejen vyživuje, ale vytváří na něm neviditelnou ochrannou bariéru proti vnějším vlivům. Díky ní pak chlad, smog nebo klimatizace působí mnohem pomaleji a pleť zůstává déle pružná a hladká.

Hydratace je však důležitá nejen zvenku, ale i zevnitř. Proto byste neměla zapomínat dodržovat dostatečný pitný režim. Podle některých odborníků je to ještě důležitější než krémy. Ideální je čistá voda, ale dobrou službu udělají i neslazené ovocné a bylinkové čaje či minerálky.

Spěte na zádech

Jedině tak se vám totiž nebudou dělat mimické vrásky od povlečení, jako když spíte na boku nebo na břiše. Poloha na zádech pomáhá předcházet nejen stárnutí obličeje, ale také tvorbě vrásek v dekoltu. Máte strach, že na zádech neusnete nebo že budete nedejbože chrápat?

Pak si alespoň pořiďte hedvábné nebo saténové povlečení, které je mnohem jemnější a k pleti vstřícnější než bavlna nebo krep. Dalším zvykem, který výrazně urychluje tvorbu vrásek, je podle dermatologů špulení rtů při pití brčkem. Pokud se jim chcete vyhnout, prostě pijte rovnou ze sklenice.

Spánkem na zádech proti vráskám!

Buďte k sobě jemné

Každodenní pečlivé odlíčení je základ. I to má ale svá pravidla. Nesnažte se pleť třít příliš hrubě v domnění, že jinak z ní ty nečistoty nedostanete. Obzvláště kolem očí je potřeba postupovat jemně a za pomoci speciálních čisticích prostředků.

Přílišný tlak může kůži vytahovat a narušovat. To se ale netýká jen tváře. Hrubé peelingy nebo to, že si nechráníte ruce, když pracujete se saponáty, totiž vede k podrážděné, vysušené a přecitlivělé pokožce.

Pozor na sluníčko

Krémy s ochranným faktorem nepatří jen na letní dovolenou. I v zimě na horách zvolte make-upy a denní krémy, které mají dostatečnou UV ochranu. Používejte je, i když je pod mrakem a máte pocit, že v tu chvíli na vás paprsky nemohou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden