Nedělní řezy ke kávičce

Báječný moučník s tvarohovo-smetanovým krémem, rumovou chutí a třešněmi.

Příprava: 45 minut

Náročnost: ***

Cena za kus: 18 Kč

Suroviny na 10 kusů

Na těsto

- 3 vejce

- 100 g hladké mouky

- 100 g krupicového cukru

- 50 g kakaa

- 3 lžíce oleje

- pečicí papír

Na krém

- 250 ml mléka

- 3 žloutky

- 100 g cukru krupice

- 20 g čokoládového pudinku

- 200 g rozlámané hořké čokolády

- 200 ml smetany

Na třešně

- 200 ml portského

- 100 g cukru

- 250 g vypeckovaných třešní

Postup

1. Vejce s cukrem vyšlehejte, vmíchejte mouku, kakao a olej. Těsto rozetřete na plech a pečte 10 minut při 200 ºC.

2. Žloutky smíchejte s 120 ml mléka a pudinkem. Zbylé mléko přiveďte k varu, vmíchejte směs a čokoládu. Po vychladnutí vmíchejte ušlehanou smetanu. Portské s cukrem přiveďte k varu, vsypte třešně a povařte.

3. Korpus překrojte a spojte částí krému s višněmi. ¨

Zbytkem ozdobte povrch dezertu.

reklama
reklama

Komentáře