Můj kousek štěstí

Nejčastější chyby, kterými ubližujete své pleti

Všechny dobře víme, že pokud chceme vypadat dobře i ve vyšším věku, musíme se o svou pleť starat a hýčkat ji. Jenže občas místo správné péče učiníme spoustu chybných kroků, které se nám časem vymstí v podobě vzniku vrásek, kruhů pod očima a zašedlé a unavené pokožky. Co byste neměla opomíjet, aby byla vaše tvář hladká a svěží do vysokého věku? Stačí pár prostých rad.

Zapomínáte na vodu

Kůže, které chybí dostatečná hydratace, je napjatá, matná, suchá, povadlá a vrásčitá. Pravidelně hydratovat kůži zvenčí i zevnitř byste měla už po dvacátých narozeninách. Pokud chcete vypadat dlouho mladě a svěže, je třeba dodržovat pitný režim. Ideální každodenní příjem jsou dva až tři litry obyčejné vody plus další tekutiny z přijaté potravy. A používat byste měla též hydratační přípravky podle vašeho věku i ročního období. Ty zadržují vodu v povrchových vrstvách kůže, zpomalují stárnutí a vyhlazují pokožku.

Pečujete jen o obličej

Obličej, krk a dekolt. To jsou tři místa, kde je kůže citlivější a rychleji stárne. O obličej jsme zvyklé pečovat, ale krk a výstřih jsou co se týče péče takové popelky. Jenže kolem pětatřicátých narozenin pokožka na těchto místech ztrácí pružnost a objevují se první vrásky. Jak tomu předejít? Kromě pravidelného čištění vhodným prostředkem, někomu však stačí obyčejná voda a jemné mýdlo, používejte také peeling. A nezapomínejte ani na zpevňující krémy a séra s obsahem kolagenu nebo kyseliny hyaluronové. To jsou látky tělu vlastní, nezbytné pro pružnost kůže, ale s přibývajícím věkem se pomalu ztrácejí. Vybírejte si také přípravky bránící vzniku pigmentových skvrn, které s věkem rovněž nabírají na četnosti.

Nechráníte se proti sluníčku

Na dovolenou k moři nebo do hor si krém s ochranným faktorem zabalíme vždycky. Jenže často zapomínáme na ochranu proti slunečním paprskům v běžném provozu nebo v jiných ročních obdobích, než je léto. Přitom sluníčko na naši stále ohrožovanou pleť působí i pod mrakem, takže ani na podzim a v zimě nezapomínejte na chytré krémy a make-upy s UV filtrem.

Nespíte dost

Sem tam probdít noc není taková hrůza, ale pokud se o spánek šidíte pravidelně, může to mít katastrofální následky. Ve spánku totiž tělo zpracovává živiny, které získalo během dne z jídla a pití. Pokud nebude mít organismus dost času zpracovat též odpadní látky, začne je vylučovat přes kůži, která se kvůli tomu zanese a podráždí. Navíc se během spánku regeneruje celé tělo, tedy i kožní buňky, které nahrazují ty odumřelé.

Držíte se jednoho krému

Petra Černocká tvrdí, že jí pomáhá celoživotní používání Indulony, ji však zachraňují především dobré geny. Pokud jste se ve dvaceti naučila krémovat se jedním typem přípravku, ve čtyřiceti vám určitě nebude stačit. V každém věku totiž potřebuje pokožka něco jiného. Po pětatřicátých narozeninách byste měla přidat oční krém a pleťové sérum s koncentrovanými látkami, které zpomalují tvorbu vrásek. Kolem padesátky je třeba používat speciální krémy na zralou pokožku s intenzivní péčí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden