Můj kousek štěstí

Nejhorší má snad ze sebou

Hana Maciuchová (70)

Když se zhruba před měsícem v kuloárech rozšířila zpráva o špatném zdravotním stavu jedné z našich nejúžasnějších a nejoblíbenějších hereček Hany Maciuchové (70), která strávila posledních deset let jako profesorka gymnázia Miriam Hejlová v Ulici, celá zem se začala oprávněné obávat o její budoucnost. Stejně jako do života Karla Gotta (76) , Jiřího Bartošky (68) nebo Libušky Šafránkové (62) zasáhla i do toho jejího zákeřná rakovina. Každý, kdo se s touto nemocí kdy potýkal jistě ví, jak dokáže hluboce ovlivnit nejen fyzický, ale i psychický stav člověka a jak je těžké s touto nemocí bojovat. Snad právě proto se Maciuchová rozhodla odstoupit od klasické léčby chemoterapií, která se ve většině případů doporučuje, a rozhodla se jednat radikálně. Jen pár dní před koncem přestupného února podstoupila náročnou operaci, při které jí byl nádor úspěšně odstraněn.

Operace se zdařila

„ Byla jsem operována v nemocnici v Motole! Stará se o mě tým pana docenta Strnada. Cítím se dobře,“ napsala Hana Maciuchová v SMS, kterou rozeslala do médií. A tak zřejmě nepřímo prozradila, s jakým typem rakoviny se potýkala. Docent Strnad patří totiž mezi přední české odborníky v léčbě onemocnění prsu.

Všichni jí drží palce

V současné době pobývá herečka v domácím léčení a zprávy o vývoji jejího pooperačního stavu se zdají být dobré. „Ve čtvrtek mi lékaři sdělili výsledky pooperačních vyšetření. Dopadly dobře. Štěstím je, že se problém tumoru podchytil v počátku.

Jsem doma, léčím se,“ napsala herečka. Stejně jako Gottovi drží bývalé profesorce Hejlové palce snad celý národ včetně jejích hereckých kolegů. „ Je to holka statečná a já věřím, že ten boj vyhraje. Přeju jí, ať je ten boj alespoň jakž takž přijatelný, a těším se na ní,“ poslala přes časopis Můj kousek štěstí svůj exkluzivní vzkaz herečka Simona Postlerová (51). K přání se připojujeme i my v redakci.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden