Můj kousek štěstí

Nejkrásnější místa Chorvatska

Členité pobřeží, čisté moře a malebná letoviska na úpatí hor

Kouzelná krajina Jadranu bere dech. Kromě nádherných pláží nabízí k návštěvě 8 národních parků. Nejúžasnější z nich skrývá Plitvická jezera, proslavená Vinnetouem a Bílou holubicí, která se v nich koupala.

Krka

Národní park Krka je fascinující hučící vodní svět se skalními útesy, jeskyněmi a hlubokými lesy. Tentokráte se můžete v průzračné vodě a peřejích dosytosti vykoupat. Dobrodružné povahy uvítají výlet lodí kaňonem řeky Krka až na ostrůvek Visovac, kde se nachází klášter s nádherným parkem a muzeem.

shutterstock_121412041

Dubrovník

Nejkrásnější město regionu, kterému se právem říká Perla Jadranu, si uchovává svou starověkou strukturu s úzkými kamennými uličkami a mystickým kouzlem dávného opevnění. Kromě četných památek, z nichž nejkrásnější je Knížecí palác, tu naleznete celou řadu příjemných hospůdek  a kavárniček a hlavně skvělý odpočinek na prosluněné pláži.
Své kouzlo mají i malé chorvatské vesničky v okolí.

Plitvica

Soustava šestnácti velkých jezer a bezpočtu malých jezírek s průzračnou modrozelenou vodou a vodopády – to jsou Plitvická jezera. Přes zpěněné kaskády proudí průzračná voda z jednoho jezera do druhého.

K tomu nejvýše položenému vás vyveze kyvadlová doprava. Tomuto kraji se zaslouženě říká Země vodopádů. Po projížďce lodí po jezerech si dopřejte krátký odpočinek a občerstvení v hotelu v Plitvicích nebo navštivte lázně Opatija nedaleko.

shutterstock_65988730

Makarská riviéra

Patří mezi nejkrásnější pláže Středomoří. V okolí najdete skvělé cyklistické i turistické trasy, ochutnáte místní speciality z ústřic a škeblí, večer vyrazíte na pobřežní promenády. Při výletu lodí  na některý z nedalekých ostrovů vás překvapí další kouzelná místa vhodná ke koupání. Prostě ráj!

shutterstock_378477469

Biokovo

Pokud vás unaví koupání na překrásných plážích Makarské riviéry nebo v peřejích vodopádů Krky, vypravte se do hor. Výhled na okolí – při dobré viditelnosti až do Bosny a Hercegoviny – stojí za to. Na nejvyšší horu se dostanete pěšky sto let starou turistickou cestou, či autem, ovšem jen na vlastní nebezpečí, nebo nejlépe mikrobusem.

shutterstock_407287423

Dejte si maneštru

Dostanete typickou chorvatskou hustou zeleninovou polévku. Za ochutnání stojí také dalmatské brodetto – guláš z mořských plodů, různých ryb, rajčat a bylinek.

10 dní autobusem do apartmánu u moře od 3900 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden