Moje šťastná hvězda

Nejlepší hovězí pivní guláš

Žádný poctivý guláš se neobejde bez hromady cibule a také piva.


Suroviny:


400 g hovězí kližky


3 lžíce sádla


½ l světlého piva


3 velké cibule


1 lžíce sladké nebo pálivé mleté papriky


3 stroužky česneku


200 ml rajčatového protlaku


½ l hovězího vývaru


½ lžičky drceného kmínu


1 lžíce majoránky


2 krajíce chleba


sůl


Postup:


V hrnci rozpalte sádlo a na něm opečte nakrájenou cibuli. Maso opečte a zaprašte paprikou. Přidejte sůl, česnek, protlak a dobře promíchejte. Nyní maso zalijte vývarem. Přisypejte kmín a pod pokličkou duste zhruba hodinu.


Mezitím guláš podlévejte pivem. Střídku z chleba nadrobte do guláše a přidejte majoránku. Duste dalších 10 minut. Podávejte s čerstvým chlebem nebo knedlíky.


Náš tip


Aby byl guláš co nejtmavší, je zapotřebí dát do něj hodně cibule a osmažit ji dohněda.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden