Můj kousek štěstí

Nejlepší kamarádka mi vzala muže

Vždycky jsme si všechno svěřovaly. Nechápu, jak mě mohla tak strašně zradit.

Za svoji nejlepší kamarádku Zuzanu bych kdysi dala ruku do ohně. Když pak přišla o manžela, pomáhala jsem jí. Ona se mi však odvděčila krutě.

Se Zuzanou jsme se znaly už od školy, seděly jsme v jedné lavici a jedna bez druhé jsme prostě nedaly ani ránu. Později jsme společně prožívaly své první lásky i chodily do tanečních. Plánovaly jsme si, jak budeme jednou i s našimi manželi a dětmi jezdit na společné dovolené. I když jsem začala chodit s Karlem, scházely jsme se dál.

I ona si brzy našla Petra a zdálo se, že naše dětské plány vycházejí – oba muži si dobře rozuměli, spoustu věcí jsme podnikali společně. Zuzana mi šla za svědkyni a o rok jsem jí svatbu odsvědčila zase já. Společně jsme se setkávali i vyráželi na výlety. Pokračovali jsme, i když se nám narodily děti.

Tragédie

Jenže pak Zuzanin Petr zemřel při autonehodě a Zuzana se zhroutila. Snažila jsem se jí být nablízku a pomáhat se vším. Když se dostala z nejhoršího, moc mi děkovala. Asi po roce jsem musela na operaci a zůstat pár týdnů v nemocnici.

Tehdy se Zuzana nabídla, že se postará o moji dceru i manžela. Prý mi má co oplácet, ale takhle jsme to nebrala. Byla jsem samozřejmě ráda, že ji mám a můžu se na ni spolehnout. To jsem ale ještě nevěděla, čeho se dočkám. Když jsem se vrátila domů, zdálo se mi, že se Karel chová jinak. Byl zamlklý, vracel se pozdě, vymlouval se na práci.

Pak mě navštívila kolegyně z práce a nakonec z ní vylezlo, že se můj muž stýká s jinou ženou. Nevěřila jsem jí, ale když muž přišel domů, uhodila jsem na něj. Ani nezapíral a přiznal, že se do sebe se Zuzanou zamilovali. Zůstala jsem jako opařená.

Ta, které jsem bezmezně věřila, mi tohle provedla? Hned jsem se k ní rozběhla a křičela na ni, co mi to udělala? Po tom všem… Ona mi ale úplně klidně řekla, že jí se také nikdo neptal, jak zvládne žít bez manžela.

Neodpustím

Byla jsem v šoku. A tím to nekončilo. Manžel podal žádost o rozvod a Zuzanu i s jejím synem nastěhoval do našeho domu. V tu chvíli jsem se konečně vzpamatovala. Musela jsem bránit sebe i dceru.

Nakonec jsem je donutila prodat náš dům, koupila byt a s dcerou se odstěhovala. Právě ona mi byla po celá léta tou největší oporou. Je to už hodně let, ale dodnes jsem Zuzaně zradu neodpustila.

Dana (59), jižní Čechy

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden