Můj kousek štěstí

Nejlepší kempy s koupáním

Levná dovolená, větší zábava, noví přátelé, nevšední zážitky uprostřed přírody

Kempování je stále oblíbenější. Dnešní kempy nabízejí už velmi dobré zázemí, restaurace se skvělým jídlem a hlavně dovolenou v přírodě, která vám přinese klid a pohodu.

Zažijte vodní Rozkoš

Na východě Čech je největším lákadlem velká vodní plocha Rozkoš u České Skalice. Tady si přijdou na své všichni. Už klasikou tu je Autocamping Rozkoš, kde se můžete ubytovat po celý rok.

I v zimě je totiž tato přehrada nádherná a smí se po ní jezdit na bruslích. Pro milovníky přírody tu je k dispozici veřejné tábořiště Pohoda nebo klidný a tichý kemp Wolf. Poměrně novým místem, kde také můžete utábořit svůj karavan, je Stellplatz Rozkoš.

Pokud se zatoužíte uchýlit před prudkým sluncem do stínu Adršpašsko-teplických skal, pak i tady vás čeká příjemné táboření s koupáním. Vhodnými kempy by mohly být Bučnice, chatky Skalní Mlýn, Camping Bozanov nebo Autokemp Brodský u Červeného Kostelce. Ať se ubytujete v tomto kraji kdekoli, o procházky přírodou nebo za památkami nouzi mít nebudete.

Pískovny jako kafe

Svým magickým kouzlem přitahuje na jihu Čech nejvíce Český Krumlov, pokud se budete chtít zabydlet poblíž této historie, zkuste kemp Na Pískárně. Když už zvolíte jižní Čechy, pak byste měli aspoň jednou zakusit zdejší slavné pískovny. Najdete u nich vyhřáté písečné pláže a vodu jako kafíčko.

Jeden z nejslavnějších je Autocamp U pískovny v Suchdolu nad Lužnicí. Pro vodáky je top zase kemp Kanak v Branné u Vltavy, a pokud se vydáte až k našemu moři, kterým je Lipenská přehrada, najdete kempů opravdu hodně. Zkuste třeba Olšinu nebo Jenišov.

Lipno má hned čtyři nádherné pláže, kde se budete cítit jako u moře. Pokud toužíte po památkách, kde byste se procházeli, zkuste kemp Bezdrev s vyhlídkou na zámek Hluboká nebo Camping Sever v Chlumu u Třeboně.

Léčivé jezero a Casanova

Pokud budete hledat velkou vodní plochu a u ní kempy, třeba vás hned napadne Máchovo jezero. Tam je ale vždycky lidí jako smetí. Pokud jste rozhodnuti, zkuste klidnější Staré Splavy na opačné straně nejvytíženější pláže.

Skvěle si užijete také v kempu jezera Chmelař v Úštěku nebo na Kamenčáku v Chomutově. Voda v Kamencovém jezeře je slaná a má léčivé vlastnosti. Jen kousek od tohoto jezera najdete další kemp v rekreačním středisku Červený Hrádek u Jirkova.

Také v okolí Ústí nad Labem najdete nadějné ubytování u vody, zajímavý je zejména kemp v Oseku, který si oblíbili houbaři, ale také motorkáři, kteří jej ocenili jako Nej kemp pro motorkáře. Pokud vás zbude čas, vydejte se na nedaleký zámek v Duchcově, kde kdysi žil slavný Casanova.

Perlivé víno a pistolníci

Letním magnetem na jižní Moravě je Vranovská přehrada se svou nádhernou pláží. V sezoně vás tu čeká na pláži letní kino, loutkové divadlo pro děti, konají se zde různé kulturní a sportovní akce, například výlov sektu, závody dračích lodí nebo vranovské volejbalové léto.

Kolem obrovské vodní plochy v překrásném přírodním prostředí najdete hned několik kempů, kde se můžete zabydlet. Tím nejslavnějším je Camp Bítov pod stejnojmenným hradem, na který si můžete udělat příjemnou procházku lesem v příjemném chládku.

Moravský Jadran, jak se tomuto kraji říká, je kraj lesů, vod a strání, kraj slunce a perlivého vína. Pokud máte dobrodružného ducha, pak pro vás bude správným tipem westernové městečko v Boskovicích, kde se budete cítit jako ve starých filmech mezi pistolníky Divokého západu. Největší potěšení tento tip určitě udělá dětem.

Romantika kolem Prahy

Míst ke kempování najdete mnoho i v samotné Praze. Asi nejznámějším je kemp na Džbánu v Šárce v Praze 6. Hezkou dovolenou v přírodě najdete také v Troji, v Braníku nebo u Počernického rybníka.

Velkým hitem se v posledních letech stal Triocamp v Dolních Chabrech. Pokud zamíříte k nejoblíbenější přehradě Pražáků – na Slapy, i tam vás čeká několik zajímavých možností, vyhledávané je zejména veřejné tábořiště Nová Živohošť. Pokud zamíříte na Berounku, zkuste kemp Višňová-Hájek, kde slibují i možnost zakoupit si rybářský lístek a ulovit si večeři sami.

Dobrodružný kraj plný pískovcových skal Kokořínsko má také své triumfy. Určitě budete nadšeni volbou kempu ve Mšeně nebo zkuste autokemp Kokořín. Romantický kraj K. H. Máchy vám nabídne skvělý únik od každodenních starostí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden