Můj čas na kafíčko

Nejlepší pleťové masky

Ráda byste, aby vaše pleť vypadala svěží a krásná? Dopřejte jí čas od času nějakou vyživující pleťovou masku. Budete překvapená, co dokážou! Ať už je vaše pokožka podrážděná, chybí jí lesk nebo jen potřebuje probudit k životu, vyzkoušejte to!

Které pleťové masky jsou ty nejlepší? Zaručeně ty, které si doma můžete vyrobit sama z přírodních surovin. Bude vám na to stačit nákup v naprosto obyčejném obchodě a odpoledně plné zkrášlování může začít! Vyvěste telefon, odvolejte návštěvy a věnujte chvilku času jen a jen sobě.

1. Maska ku zdravé barvě a přirozenému lesku

Napadlo vás někdy použít do vyživující masky trochu pomerančové šťávy? Pak vězte, že právě ta se svým obsahem zinku a antioxidantů je skvělým doplňkem pro lesk a přirozenou barvu pleti. Stačí smíchat půl hrnku nadrcených ovesných vloček, tři polévkové lžíce nejlépe kvalitního řeckého jogurtu, dvě větší lžíce medu, dvě malé lžičky pomerančové kůry (ideálně sušené) a trochu šťávy asi z jednoho zralého pomeranče. Všechny tyto ingredience smícháte dohromady a pomalu prsty nanášejte na obličej. Nechtě pár desítek minut působit a pak vše důkladně smyjte. Vaše pokožka bude vláčná a hebká na dotek.

2. Maska na obnovu kožních buněk

Skvělým přídavkem do masek na obličej je lesní ovoce. Borůvky, ostružiny i maliny mají totiž takzvané exfoliační účinky, které pomáhají odstranit odumřelé kožní buňky. Mají navíc velké množství vitamínu C. A ten je pro zdravou pleť nesmírně důležitý. Na přípravu si připravte dvě lžíce bílého jogurtu, dvě lžíce medu, jednu lžičku šťávy z citronu a čtvrt šálku lesních plodů. Nejdřív smíchejte dohromady jogurt s medem a lesní plody důkladně rozmixujte. Pak je přidejte do směsi společně s citronovou šťávou a naneste na obličej. Nechte opět asi dvacet minut působit a smyjte.

3. Zklidňující maska na podrážděnou pleť

Bude vám stačit jen trochu masky, ale opravdu to stojí za to! Hlavně v případě, že trpíte zarudnutím pokožky. Budete muset nakoupit jednu zralou broskev. Pak potřebujete dvě lžíce bílého řeckého jogurtu a půl malé lžičky jedlé sody. Broskev zbavte slupky, vydloubněte pecku a dužinu rozmačkejte v menší misce. Pak přimíchejte jogurt a jednou sodu. Vše důkladně promíchejte a natřete na okolí tváří, čela a brady. Přibližně po půl hodině masku smyjte.

Základ pro kvalitní masku je jogurt řeckého typu.

4. Bojujte maskou proti volným radikálům

Zkuste také masku naslano! Jak na to? Místo ovoce použijte zeleninu! Kupte si jedno dostatečně zralé rajče, trochu kadeřavé petržele a rozmarýn. Zelené rostlinky nadrťte tyčovým mixérem. Rajče zbavte slupky a pokrájejte na malé kousky. Pochutiny smíchejte dohromady a opět projeďte mixérem. Masku si nechte na obličeji chvíli působit a pak směs smyjte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden