Můj čas na kafíčko

Nejlepší světové masáže

Zbožňujete relaxační a uvolňujcí masáže, kdy se vaše tělo rozplývá blahem a úlevou pod hřejivýma rukama zkušené masérky? Pojďte se nechat inspirovat radami a procedurami, které pocházejí ze všem koutů světa.

Nejlepší a nejautentičtější by samozřejmě bylo, kdybyste se za exotickou masáží vydala přímo do míst, kde vznikly. Ne každý má ale prostředky na to, cestovat po celém světě. Pokud to máte stejně, nezoufejte. Pravé masáže Lomi Lomi nebo masáže pomocí medu či lávových kamenů se hravě dočkáte i u nás. Některé z nich si zvládnete dopřát i doma. Nebo si udělejte radost a zajděte do specializovaných wellness center.

1. Udělejte si doma „havaj“

Toužíte po důkladné masáži? Pak vyzkoušejte právě proceduru, která ne náhodou pochází z ostrova Havaj a nazývá se Lomi Lomi. Masér vás bude hýčkat nejen svými dlaněmi, ale například i lokty. Dostane se vám tak komplexního zážitku a posílíte svůj imunitní systém.

Budete se cítit jako v ráji.

2. Medová masáž z Ruska

Nedivte se, že právě tato masáž pochází z Ruska. Má totiž za úkol odbourávat z těla toxiny, které jsou v mrazivých zimních dnech pro celý organismus naprostou katastrofou. Tekutý a lehce zahřátý med si lehce vmasírujte do své pokožky a nechte zázračný med odvést svou práci.

3. Číňané sází na energii

Některé masáže mají za úkol zrelaxovat, jiné nabudit. Tato patří právě do druhé kategorie. V Číně totiž kladou velký důraz na obnovení proudění ve dvanácti energetických drahách lidského těla. Začíná se u hlavy a pokračuje se přes šíji a záda podél páteře. Masáž je skvělá, když vás trápí přepracovanost nebo migrény a bolesti hlavy.

4. Lávové kameny přímo z Fidži

Jejich kouzlo objevili na jednom z ostrovů Oceánie. Tato masáž se ale provádí řadu let také v Číně, na Havaji nebo v Americe. Prim u ní hraje ta správná kombinace voňavých olejů, které uvolní zatuhlé svaly i psychické napětí.

Pokožka je díky nim pružná a hebká.

5. Srí Lanka holduje bambucké masáži

Máte ráda lymfatické masáže? Bambucká je založená na velmi podobném principu. Ocení ji nejen sportovci, ale i lidé, kteří potřebují při své práci manuálně pracovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden