Můj čas na kafíčko

Nejlepší triky proti stárnutí

Sbohem,vrásky!

Každá žena chce vypadat dlouho mladá. Existuje hned několik možnosti, jak pleť viditelně omladit. Už nemusíte utrácet za drahou kosmetiku proti vráskám. Zvolte raději přírodní suroviny, které máte doma.

Taktik, jak vyzrát na vrásky, je nespočet. Přinášíme vám proto ty nejúčinnější domácí recepty, pomocí kterých se můžete hýčkat. Co je pro pleť tím pravým elixírem mládí?

Banánová maska

Banán skvěle redukuje vrásky v obličeji. Pokud chcete vyzkoušet sílu těchto plodů, stačí jeden vyzrálý banán rozmačkat vidličkou na kaši a smíchat s trochou čerstvé pomerančové šťávy a bílým jogurtem. Výslednou směs si naneste na obličej a nechte ji 20 minut působit.

Ricinový olej

Pokud jste ještě nevyzkoušela sílu ricinového oleje, máte nejvyšší čas. Je to totiž hotový zázrak pro likvidaci i hlubších vrásek. Abyste udržela správný poměr vlhkosti v pleti, je potřeba jí dodat mastné kyseliny, které se nacházejí právě v ricinovém oleji. Ten je tak účinný, že dokáže proniknout i do ucpaných pórů a vyčistit je.

Hroznová šťáva

Vrásky z čela můžete zjemnit také pomocí hroznové šťávy. Z vinných hroznů vymačkejte šťávu a smíchejte ji s trochou medu. Vzniklou hmotu naneste, nechte působit asi 20 minut a pak vše smyjte teplou vodou.

Hroznová šťáva pomáhá uzamykat vlhkost a udržujte pokožku hydratovanou. Med je efektivní prostředek k produkci elastinu a kolagenu. Zároveň pomáhá a udržovat vláhu.

Kávové zrno

Plody kávovníku mají silné antioxidační účinky. To znamená, že mohou omezit jemné rýhy a vrásky. Použijte najemno umletý kávový prášek. Smíchejte ho se stejným množstvím kakaa. Přidáním malého množství medu vytvoříte pastu. Aplikujte ji na obličej a krk a nechte působit 15 minut. Po umytí pokožku osušte.

Cukrová třina

Je hlavním zdrojem kyseliny glykolové, která má příznivý vliv na odstranění vrásek. Velmi účinná je směs z kurkumy a šťávy z cukrové třtiny. Tuto směs aplikujte na krk a nechte ji působit po dobu 20 minut. Poté kůži omyjte. Tato směs by se měla aplikovat 2x týdně.

Výživa z medu a žloutků

Základem domácího krému proti vráskám jsou přírodní složky. Budete potřebovat jeden žloutek, půl polévkové lžíce medu a 2 čajové lžičky vazelíny. V parní lázni nechejte rozpustit vazelínu, jakmile se rozpustí, odstavte ji ze sporáku.

Nechte ji lehce vystydnout a smíchejte ji se všemi zbylými ingrediencemi. Při míchání si dejte záležet, abyste krém vymíchala dohladka. Krém uložte do vhodné nádobky a skladujte v lednici.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden