Můj čas na kafíčko

Nejlepšího partnera našla Marie Rottrová ve fanouškovi, který jí zbožňoval už od mládí!

Můj čas na kafíčko

Chtěla učit nebo soudit, ale na vysněné školy se bohužel nedostala!

Mezi legendy se právem řadí Marie Rottrová (78) už od mládí. Dvakrát chtěla skončit s kariérou, ale vždy se k mikrofonu vrátila. A v době, kdy už tomu ani nevěřila, našla i dalšího osudového muže!  

Hudba obklopovala Marii Rottrovou už odmala. Tatínek byl varhaníkem, skladatelem, sbormistrem a hudebním pedagogem. Maminka zpívala v kostelním sboru a zpívala amatérsky operetní představení. Bylo tedy jenom přirozené, že Marie od devíti let žila muzikou také: chodila do Lidové školy umění na hodiny klavíru a zpívala ve smíšeném sboru. O tom, že by se jednou postavila k mikrofonu jako zpěvačka, ale v té době nesnila. Ideálními povoláními pro dospívající slečnu byly buď krasobruslařka nebo učitelka. A nakonec šla dělat úplně běžné zaměstnání, ve kterém se sláva nezískává.

Kádrový profil byl brzdou

Protože rodiče byli věřící, neměla to s přijetím na střední školu Marie snadné. Na tu vysněnou pedagogickou se kvůli tomu nedostala. Musela vzít tedy zavděk všeobecným vzděláním na gymnáziu v Bohumíně. Už v době studia se stala členkou školní kapely - a jak jinak, než coby zpěvačka. Kádrový profil bohužel rozhodoval i při přijímání na vysokou školu. Situace se opakovala: Marie toužila

Zbývá vám 81% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden