Můj čas na kafíčko

Nejprve psal Karel Šíp Marcele Holanové úžasné texty k písničkám, ale pak ji vyměnil za mladší!

Zatímco s Marcelou druhé dítě mít nechtěl, s novou partnerkou se otcem stal!

Vztah baviče a textaře Karla Šípa (72) a zpěvačky Marcely Holanové (66) připomínal nejprve pohádku. Poté, co si Karel našel jinou ženu, změnila se pohádka v soudní drama!    

Už v dětství Marcela Holanová trvala na tom, že se jednou stane zpěvačkou. Byla v tomto směru hodně tvrdohlavá, i když se jí kvůli tomuto přání ostatní vysmívali. Dnes ví, že je dobré nenechat se nikdy a ničím odradit a jít si pomalu za svým. Toho snu o zpívání se jí totiž nakonec podařilo dosáhnout, svoji nejslavnější písničku nazpívala dokonce s Karlem Gottem (78) a v showbyznysu navíc našla svého manžela. Vztah sice po letech skončil dramaticky, ale do té doby jí stačil Karel Šíp napsat texty k mnoha pěkným písničkám.

Syn podobu se slavným otcem nezapře.

Dohromady je dal Faraon!

To Karel Šíp měl cestu k úspěchu pozvolnější. Geny zdědil po tatínkovi, který byl operním pěvcem. Už v dětství také zjistil, že se mu líbí stát na jevišti a bavit lidi. A když v sobě na střední filmové škole v Čimelicích objevil i hudební talent, věděl, kam chce svoji kariéru namířit. Začal v televizi jako asistent produkce, ale paralelně s tím se chtěl prosadit i v muzice. Nejprve to byla jen taková obyčejná kavárenská kapela, která hrála cizí repertoár. Několik jejích členů pak společně založilo skupinu Faraon. Měli štěstí na zpěváka, kterým se stal Jiří Schellinger (+30). Netrvalo to ale dlouho, zlanařil jim ho průbojnější František Ringo Čech (74). Karlovi to nakonec nevadilo, skvělého parťáka objevil v kolegovi Jaroslavu Uhlířovi (72). Psali spolu nejen písničky, ale osvědčili se i jako vtipná moderátorská dvojice v pořadu Hitšaráda. Skupinu Faraon nakonec Karel opustil, přesto ho ale nepřímo přivedla i k životní partnerce. Jednoho dne se totiž přišel podívat na zkoušky, kde měla Marcela zazpívat jako možná nová zpěvačka. A byla z toho láska jako hrom!

Nejvíc se Karel Šíp zviditelnil po boku Jaroslava Uhlíře.

Pochybnosti přišly ráno před svatbou

Marcela už za sebou měla pár vztahů, dokonce i nabídku k sňatku od jednoho Itala. Ten to myslel smrtelně vážně, o čemž svědčila skutečnost, že zpěvačce dokonce koupil svatební šaty a drahý briliantový prsten. Nakonec mu to ale nebylo nic platné a Marcelu po jejím odmítnutí považoval za sňatkovou podvodnici. Jakmile na zmíněných zkouškách spatřila Karla Šípa, řekla si, že si ho jednou vezme. Tak rychle to ovšem nešlo. Žádné rande se hned nekonalo. Dvojice se znovu setkala vlastně náhodou na ulici. Karel pozval Marcelu na sklenku vína. Potom chtěl, aby šla k němu domů. Připadalo jí to jako moc rychlé, důvodem ale nebyl žádný přímý útok svůdníka. Karel chtěl totiž vidět fotbalové derby Sparty se Slavií, které za chvíli vysílala televize. Marcela se ale neurazila, vztah se úspěšně a rychle rozvíjel. Zpěvačka dosáhla toho, co si předsevzala. Přišel její svatební den. Přesto se jí na poslední chvíli zmocnily pochybnosti, ačkoliv na vdávání měla už dávno ten správný věk. „V šest ráno jsem seděla u kadeřníka, dívala jsem se na sebe do zrcadla a říkala si, jestli nedělám nějakou hloupost,“ vzpomínala. Tuhle slabou chvilku ale rychle překonala a Karlovi řekla své „ano“.

Naďa Marcele pomohla.

Gottovi se píseň líbila také!

Pár chtěl mít co nejrychleji potomka, jenže osud se dlouho stavěl proti tomu. Marcela měla určité gynekologické problémy, které tomu bránily. Naštěstí se je za pomoci lékařů podařilo vyřešit a tak se začátkem 80. let narodil Karel Šíp mladší (37). Kromě citového a následně i rodičovského pouta spojovala dvojici i práce. Manžel byl autorem textů těch nejúspěšnějších písniček, které Marcelu proslavily. Nebylo divu, protože si náměty na songy o lásce bral přímo ze života. Jeden z nich se jmenoval Čau, lásko. Autorem hudby byl Karel Svoboda (+68) a původně měla chytlavou píseň zpívat jenom Marcela. Jenže skladatel jí nechal vyzkoušet i Karla Gotta, kterému se hodně zalíbila. Proto se o ni musela Marcela se Zlatým slavíkem podělit. Vůbec jí to nevadilo, byla naopak moc ráda. Tenkrát určitě neměla tušení, že jednou se poněkud drsného „čau, lásko“ dočká od Karla Šípa i v jejich manželství.

Snažila se zdržovat soud

Nejčastějším důvodem rozpadu vztahu bývá nevěra. U Karla a Marcely to nebylo jinak. Nevěrníkem byl on. Jeho milenkou byla o generaci mladší asistentka z televize Iva Havránková (43). Karel se s ní tajně scházel v bytě na pražském Žižkově, který koupili společně s Marcelou. Ta se o vztahu dozvěděla, ale doufala, že se jedná jen o dočasnou záležitost. O svého partnera chtěla bojovat. Myslela si, že ho to třeba za rok přejde. Nepřešlo a pak už ani nežili ve společné domácnosti. Marcela to měla těžké i v tom, že se s Ivou setkávala v televizi při natáčení. Karel v roce 2003 požádal o rozvod, ale ani to ještě pro jeho ženu neznamenalo definitivní konec. Zkoušela odvrátit neodvratitelné a odmítala chodit k soudním stáním. Vymlouvala se na zdravotní problémy. Novinářům rovněž jasně řekla, že s rozvoden nesouhlasí. Nebylo jí to nic platné. Manželství skončilo, nicméně dvojici ještě čekal dlouhý boj o majetek, nedůstojný v tom, že byl řešen i přes média. Marcelu muselo bolet i to, že si Ivu její bývalý muž vzal a stal se s ní znovu otcem. S ní přitom druhé dítě odmítal. Karel to jasně vysvětlil: „Když jsem se rozhodl pro vztah s o třicet let mladší partnerkou, která je bezdětná, nemohl jsem jí jenom proto, že jsem starší a mám rád své pohodlí, dítě odepřít. “

Než si řekli finální Čau lásko, dost to bolelo!

Uvažovala i o krajních možnostech!

Rozvod odnesla Marcela i po zdravotní stránce. Jako každá odmítnutá žena prožívala silné depresívní stavy a musela chodit k psychiatrovi. Zmocňovaly se jí prý i ty nejčernější myšlenky, které jí ale vymluvila zpěvačka Naďa Urbánková (78). Ta jí zdůrazňovala, že tak nesmí uvažovat, protože je přece i matkou. Kromě depresí trpěla ještě srdeční arytmií a dýchacími problémy. Po tuberkulóze, prodělané v dětství, si „vypěstovala“ alergii na všechna antibiotika a tak jí ohrožovalo i pouhé nachlazení. Dramatický zvrat ve svém životě ale nakonec Marcela zvládla a dnes už působí vyrovnaným dojmem.

Po definitivní tečce za rozvodem si Karel Šíp oddechl!

Poté, co bylo majetkové vypořádání konečně soudně vyřešeno, vyjádřil se Karel Šíp k rozvodu s Marcelou. „To vypadá, jako by se rozváděl nějaký miliardář,“ prohlásil. „U nás přitom šlo o rekreační chalupu. A požadovala nějakou hotovost, ale nesmyslně vysokou. Několikrát jsem se projevil velkoryse, ale jí to bylo málo. Je dobře, že jsme odstříhnuti. Jsou případy, že ti dva zůstávají přáteli, scházejí. Jenže náš rozvod probíhal opravdu nevkusně.“ Marcela nakonec z požadovaných osmi milionů získala jen jeden!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden