Staré dobré časy

Nejstydlivější herečka s nejkrásnějšíma očima

Staré dobré časy

Slavnou líbací scénu s Vladimírem Rážem musela točit znovu a znovu.

Žila, byla krásná princezna, o které nejen pan král říkal, že má ty nejkrásnější oči na světě. Ve filmu se jmenovala Maruška, ve skutečnosti Milena. Milena Dvorská (†71).

Proč ten romantický začátek? On totiž životní příběh krásné české herečky aspoň na začátku skutečně připomínal pohádku. Mohla se třeba jmenovat Jak holka z Prostějova ke štěstí přišla.

Málem z ní byla sestřička

Ono totiž okouzlující Milenu film v dětském věku úplně minul. Jaképak sny o konzervatoři. Když vyšla školu, zamířila si to rovnou na zdejší zdrávku, aby se připravila na životní roli zdravotní sestřičky.

Jenže zrovna v té době dorazil do Prostějova Jan Werich (1905–1980) se svým zábavným pořadem. A Milena se na představení svého oblíbeného herce zašla podívat.

To je ona, Maruška!

Když dozněl potlesk, vzala tehdy plachá slečna do ruky památníček a s tlukoucím srdcem se vydala do šatny účinkujících pro podpis slavného Wericha. Když po vyzvání vkročila dovnitř, ještě se nic zvláštního nedělo. Jenže pak zvedla své nádherné oči a

Zbývá vám 71% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden