Moje chvilka pohody

Největší mýty v péči o pleť

Péče o pleť je zásadní pro zachování jejího mladistvého vzhledu. Ovšem ne všechny rady, které si v časopisech přečtete, jsou pravdivé…

1. Dlouhodobá aplikace = menší účinnost

Určitě už jste slyšela tvrzení, že pokud delší dobu používáte stejný pleťový krém, tak jeho účinky časem zeslábnou a pleť na ně přestane reagovat. Pokud po používání určitého krému zaregistrujete pozitivní výsledky, není potřeba přestat ho používat, blahodárné účinky nikam nezmizí. Pleti spíš naopak může uškodit zvykat si stále na novou kosmetiku.

2. Drahé produkty fungují lépe

Není to pravda, existuje celá řada levnějších produktů, které účinkují zrovna tak dobře. Mnoho aktivních účinných složek, které mají za úkol bojovat proti stárnutí pleti se totiž nachází i v levnějších krémech.

3. Suchá pleť stárne rychleji

Hlavní příčinou stárnutí pokožky je převážně sluneční záření, velký vliv má i kouření a znečištěné ovzduší. Časem tyto vlivy rozkládají kolagenová vlákna, díky kterým pokožka vypadá mladistvě a vypnutě. Suchá pokožka nezpůsobuje vrásky ani stárnutí, ale může tyto znaky zdůraznit.

4. Větší vrstva pleť lépe vyživí

Krém se správně nanáší v tenké vrstvě a rozetře se tak, aby se všechen vsákl. Nanesením velké vrstvy ničeho pozitivního nedosáhnete. Spíš se dočkáte opaku, protože kůže nebude moci pod nánosem krému dýchat. Výsledkem pak bude podrážděná pleť s ucpanými póry.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden