Můj kousek štěstí

Největší pochvala? Pláč mámy!

Vypadá to jako největší dosavadní úspěch Sabiny Remundové. Divácký určitě, a navíc seriál Kukačky, ve kterém má ústřední roli, rozplakal dokonce i slavnou Ivu Janžurovou. 

Měla být, coby profesionál branží poznamenaný, na ledacos zvyklá a jistým způsobem deformovaná, neboli otrlá. Ovšem příběh o vyměněných dětech maminku Sabiny Remundové dojímá, a nejen ji.

Sledovanost jako průšvih?

Zcela zaujatá a nadšená je Iva Janžurová úspěchem dcery, která dosud sbírala pochvaly spíše za vedlejší role. Kladný ohlas a veliká sledovanost seriálu přitom paradoxně Sabinu samotnou děsí:

„Dost často se stává, že člověk dostane velkou roli a všichni mají pocit, že o malé nestojí, a tak je bez práce. A mě baví i menší role,“ líčí své obavy. Prý už volala kamarádům režisérům a scenáristům, aby na ni nezapomněli.

Přestřelka

Sabina je zřejmě skromná, po mamince ovšem cílevědomá a pracovitá. „Sabinko, já bych tě měla ráda, i kdyby ses plahočila po březích toho řemesla, ale takhle... Já mám takovou radost!“ pochválila ji herecká superstar. Dlužno doplnit, že Sabina mámu netěší jen pracovními úspěchy.

Jako matka dvou dětí je vzorná ve výchově a Iva může zářit štěstím na všech frontách. Je vůbec něco, co kdy mohlo jejich vztah narušit? Před pár lety si spolu přes média vyměnily názory právě na starost o děti. Iva přístup Sabiny označila za příliš „kvočnovský“ a Sabina jí vzkázala, že kdyby byla babička více „hlídací“, byla by „kvočna“ menší.

Můžeme v pozadí cítit ještě nějaké další výčitky za strany starší ze dvou dcer Janžurové? Nechce třeba Sabina svým přístupem k výchově matce dát najevo, jak si měla kdysi počínat ona vůči ní a o rok mladší sestře? Že by měla Iva rodičovské resty? Vzhledem k její tehdejší vytíženosti to není vyloučené…

Vzkaz otci

Jak je ale vidět, výchova dcer dopadla dobře. Také o rok mladší Theodora která hraje a režíruje dokumenty, je úspěšná. Kdyby byl ještě naživu jejich otec, herec a režisér Stanislav Remunda (†84), jistě by se mu stále častěji objevoval úsměv na jeho typicky zachmuřeném obličeji.

Kdo ho ovšem znal lépe, věděl, že s ním bývala legrace. Při pohledu na dospívající vnoučky Adinu (17) a Vincenta (15) by se rozzářil ještě víc. A když by Theodora přivedla i své tři děti…

Šťastná to žena!

Dcery Ivě Janžurové vracejí láskuplnými hrstmi. O maminku pečují a chrání ji nejen před viry. Ta může v klidu sledovat Sabininy Kukačky, nebo svůj vlastní oblíbený film Drahé tety a já. A dojímat se, nebo se smát. Raději to druhé. Život jí má v tomhle směru co vracet. Rozesmála k slzám několik generací a miliony lidí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden