Můj čas na kafíčko

Několik let měla Jana Švandová vážné obavy o bezpečnost svého syna!

Můj čas na kafíčko

Když syn odjížděl do nebezpečných zemí, Jana to jen těžce vydýchávala!

Osud dopřál Janě Švandové (73) úspěšnou hereckou kariéru, ale jen jednoho potomka. A ten si vybral povolání, u kterého se musela obávat, jestli se vrátí živý a zdravý!    

Ačkoliv se krásná a jak se zdá, také nestárnoucí česká herečka Jana Švandová, proslavila před kamerou a na jevišti, nebylo to v dětství a mládí jejím snem. Strašně moc toužila stát se archeoložkou. Měla dokonce možnost chodit na brigády nedaleko Pardubic, kde bydlela – na tamním starém slovanském pohřebišti pomáhala s vykopávkami. Bohužel na vysokoškolský obor archeologie brali tehdy pouze tři lidi a Jana se nestala jednou z vyvolených.

Mapy kreslit nechtěla

Po neúspěšném pokusu studovat svůj vysněný obor nastoupila Jana normálně do práce. V osmnácti letech ale věděla, že v ústavu geodezie a kartografie rozhodně mapy do konce života kreslit nechce. „Rok jsem pracovala a divadlo tehdy vypsalo konkurz do muzikálu,“ vzpomínala. „Já jsem se okamžitě přihlásila, vzali mě, takže jsem tam hlavním hercům dělala takové to křoví. V té době tam byla Věra Galatíková (+69), která mi řekla, že bych měla herectví zkusit, protože si myslí, že na to mám. Takže já jsem tam do Vánoc vystupovala, a pak jsem se přihlásila na školu.“ Zmíněné herečce je Jana dodnes vděčná. Nastoupila na brněnskou JAMU a prožívala tam dobu, na kterou vzpomíná jako na nádhernou. „Vybaví se mi

Zbývá vám 69% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden