Nekynutý koláč s mákem a švestkami

Těsto:


  • 500 g hladké mouky

  • 50 g cukru krupice

  • 3 žloutky

  • 300 g tuku na pečení

  • 8 g Sušeného pekařského droždí Vitana

  • 200 ml mléka (vlažného)

  • Špetka soli

  • 500 g vypeckovaných švestek


Všechny suroviny propracujeme v hladké nelepivé těsto, které můžeme hned vyválet na plech. Nastříkáme makovou náplň v pruzích a mezi ně poklademe čtvrtky vypeckovaných švestek. Pečeme při 180 stupních cca 20–30 minut.

Před podáváním pocukrujeme. Maková náplň: 250 g mletého máku, 250 ml mléka, 150 g cukru krupice, 1 Skořicový cukr Vitana, 50 g másla. Mléko, máslo a cukr přivedeme k varu přidáme mák a řádně provaříme..

reklama
reklama

Komentáře